První let, kterého by se zrušení mělo týkat, by měl přiletět zíta v 9:30 z Frankfurtu do Prahy.

Lufthansa zřídila pro cestující informační linku na čísle 234008234. Klienti mohou informace získat také na webové stránce www.lufthansa.com. Lufthansa má rovněž na pražském letišti svoji pobočku, kde pasažéři budou informováni.

"České aerolinie budou na danou situaci reagovat flexibilně v závislosti na vývoji poptávky ze strany cestujících," oznámila mluvčí ČSA Hana Hejskováˇ. ČSA chce případně nasadit letouny s větší kapacitou.

U linek z Frankfurtu a Mnichova do Prahy ČSA zaznamenaly nárůst rezervací přibližně o pětinu. V těchto městech totiž končí dálkové linky, kterých by se avizovaná stávka dotknout neměla. Na cestu do Prahy už ale zákazníci Lufthansy budou muset využít alternativní spoje či jiný způsob dopravy. Právě s řešením této situace jsou prý ČSA připraveny pomoci posílením své kapacity.

Německý odborový svaz pilotů nabídl v sobotu letecké společnosti Deutsche Lufthansa nová jednání, která by odvrátila čtyřdenní stávku kvůli mzdám a zachování míst. Páteční vyjednávání mezi odbory a zástupci Lufthansy zkrachovalo. Stávková akce asi 4500 pilotů má začít v noci z neděle na pondělí a výrazně naruší letecký provoz mezi Německem a zbytkem světa.

Lufthansa na nabídku odborů sdělila, že je k novým jednáním připravena, odbory však nesmějí požadovat nepřiměřený vliv na manažerská rozhodnutí.

Společnost je ochotna garantovat pilotům jejich dosavadní pracovní místa do roku 2012, pokud se před zahájením stávky vrátí k jednáním. Piloti se bojí, že Lufthansa bude jejich pracovní místa přesouvat na nedávno koupené dceřiné firmy v zahraničí, kde však budou vydělávat výrazně méně.