Nízkonákladové létání zdokonalil tím, že cenu letenek snížil na minimum. Jak se mu to podařilo? Zrušil všechny zbytečné poplatky navíc a namísto toho si cestující u Ryanair za nadbytečná zavazadla, občerstvení, odbavení na letišti a v budoucnu možná i za toalety musí zaplatit. "Jednou zavedeme poplatky i na kyslíkové masky," vtipkoval v jednom z rozhovorů Michael O´Leary. Teď chce však šéf Ryanair zajít ještě dál a zavést létání ve stoje!

Dosáhnout toho chce tím, že ze zadní části letadla odstraní deset řad se sedačkami a vytvoří tak prostor pro zhruba 100 cestujících, kteří by mohli být připoutáni např. pouze k barovým stoličkám. "Řekněme, že pokud budete ochotni stát, přijde vás letenka na 5 euro," láká O´Leary.

Co říká ředitel Ryanair na argumenty, že v případě nehody letadla mohou lidé, co stojí, zemřít? "Ve vší úctě, lidé, kteří sedí, mohou zemřít také," prohlašuje ředitel, který reklamu své společnosti zajišťuje právě svými ´velkohubými´ výroky. Jeho cíl je jasný - ze současných 67 milionů lidí cestujících ročně s Ryanair chce do roku 2013 udělat 100 milionů.

Když se stal v roce 1994 ředitelem Ryanair, byla tato společnost, která létala mezi Dublinem a Londýnem, před bankrotem. Dokázal z ní však udělat mamuta s 200 letadly a jměním 300 milionů liber, což v přepočtu činí přes 8 miliard korun! "Někteří lidé si o mně myslí, že jsem úžasný, jiní zase, že jsem domýšlivé, nepříjemné hovado. Pravda je asi někde uprostřed," uzavírá O´Leary.