Karel Roden si před několika roky pořídil za více jak deset milionů vlastní zámek v obci Skrýšov. To jeho bratr Marián se zatím musí spokojit jen s penzionem. V obci Višňové na Znojemsku před několika dny otevřel penzion Bobule.

Název není náhodný – ubytovací zařízení je pojmenováno po filmu, ve kterém právě Marián Roden hrál jednu z důležitých rolí. „Hrál jsem tam vinaře Mátla a moje role se objeví i v pokračování filmu, které se jmenuje 2 bobule,“ vysvětlil své propojení Roden.

Fotogalerie
7 fotografií

Penzion je ale s filmem spojen ještě mnohem více. Nachází se hned vedle proslulého Adámkova vinařství, které má ve vinné komedii velký význam. „Pokud budou mít návštěvnící penzionu Bobule zájem, máme pro ně připravený turistický program, kdy je zavedeme na všechna místa na jižní Moravě, kde se filmové Bobule natáčeli,“ říká Tomáš Vican, spolumajitel Adámkova vinařství a producent filmových Bobulí.

A otevíračka nového penzionu se nakonec protáhla až do ranních hodin. Hosté si totiž mohli v Adámkově vinařství vyrobit vlastní burčák. A ten letošní je prý obzvláště vydařený.