Co se cen a kvality služeb týče, válcuje letos Turecko všechny ostatní nabídky. „Od začátku kalendářního roku jsme registrovali vlažnější zájem o tuto destinaci. To se změnilo na konci dubna, kdy vlna zájmu výrazným způsobem vzrostla. Bylo to způsobeno několika faktory, jednak snižující se cenou a svou roli hrál i fakt, že některé naše tradiční destinace, jako třeba Egypt a Řecko, byly již na některé termíny vyprodány,“ říká Václav Nekvapil z BlueStylu.

Ani v last minute nabídkách to podle očekávání nebude jinak. „Je dost možné, že se letos z Turecka stane takový černý kůň last minute sezony – ceny jsou více než příznivé, kvalita tradičně na vysoké úrovni a osobně věřím, že v turistických letoviscích bude vše fungovat a nebudou tam žádné problémy – takže kdo pojede do Turecka, může být nakonec »vítězem«,“ doplňuje Petr Šatný z CK Alexandria. „Oproti loňsku máme momentálně prodaný dvojnásobný počet zájezdů,“ potvrzuje i Jan Bezděk z CK Fischer.

Video
Video se připravuje ...

Dovolená v Turecku Adam Jaroš - archiv autora

Slevy? Jak kde!

Turecko se letos opravdu vyplatí. Jenže ne všechno zlevňuje. S návratem ruské klientely přestaly především luxusnější služby zlevňovat. „Loňský rok byl hodně nestandardní. Proti němu jsme letos zdražili o 30 %. Oproti roku 2014 jsme dražší o zhruba 15%,“ říká Özgür Cinkilic, ředitel hotelu Rixos Premium, jednoho z nejluxusnějších hotelů Turecké riviéry. „Místo zlevňování zkvalitňujeme služby,“ dodává.

Jaké jsou ceny?

  • Čerstvá šťáva z pomeranče: 26 Kč
  • Čerstvá šťáva z granátového jablka: 52 Kč
  • Pivo Efez: 78 Kč
  • Hamburger: 93 Kč
  • Kuřecí polévka: 99 Kč
  • Pizza margarita: 159 Kč
  • Penne arabiata: 198 Kč

Zdroj: ceníky restaurací v Side a Beleku v červnu 2017

Fotogalerie
37 fotografií