Která místa při návštěvě této perly Malé Asie rozhodně nevynechat? Připravili jsme pro vás několik tipů:

Autor: Student Agency

Ölüdeniz – pohádková pláž okořeněná adrenalinem

Pokladem této oblasti je Ölüdeniz, která byla zařazena mezi dvacet nejkrásnějších pláží světa. Laguna je známá především díky svému tvaru – připomíná totiž jazyk. Překrásná pláž s bělostným pískem se nachází ve vnitrozemní zátoce a najdete tady průzračně čistou vodu. Ölüdeniz je ideálním místem pro rodiny s dětmi, protože nabízí pozvolný vstup do vody a bohaté možnosti šnorchlování. Ölüdeniz ale osloví i pro milovníky aktivní dovolené a adrenalinových sportů – vyhlášená je například pro paragliding.

Autor: Student Agency

Iztuzu –"želví pláž"

Fascinuje vás podmořský život? Pak se určitě vydejte na výlet člunem na "želví pláž" Iztuzu. Leží v chráněné oblasti, protože právě tady kladou do písku vejce velmi vzácné želvy – karety obecné. Zahlédnout je ve volné přírodě je jinde takřka nemožné.

Autor: Student Agency

Efez – vělkoměsto starověku

Egejská riviéra je vyhledávaným místem také pro ty, kteří milují historii a monumentální památky. Díky blízkosti Řecka vždy na pobřeží Malé Asie docházelo k potkávání obou kultur, což se odrazilo i ve zdejší architektuře. Vydejte se objevovat město Efez, kde stojí jeden ze sedmi divů starověkého světa – Artemidin chrám. I když se z mramorového chrámu zdobeného množstvím reliéfů dochovaly jen části, spolu s ostatními stavbami jsou dokladem slavné historie jednoho z významných center starověkého světa.

Autor: Student Agency

Pamukkale – bavlněný hrad z travertinu

Pamukkale patří mezi nejnavštěvovanější přírodní památky v zemi. Zdejší horké prameny jsou velmi bohaté na vápník a na svahu vytvořily neobyčejný soubor sněhově bílých kaskádovitých teras a jezírek. Výjimečný pramen vzbudil pozornost už v dobách antiky, vyrostlo tady i lázeňské město Hierapolis.

Autor: Student Agency

Objevte nejkrásnější místa a pláže Turecka s Dovolena.cz!

Portál Dovolena.cz nabízí nejširší nabídku zájezdů nejen na Egejském pobřeží, ale do Turecka a celého světa. Je pro vás důležité, aby bylo v hotelu co nejvíce skluzavek a doplňkových aktivit pro vaše děti? Toužíte naopak spíše na vlastní kůži zažít vodní lyžování, potápění nebo paragliding? Specialisté portálu Dovolena.cz vyberou z tisíců zájezdů ten pravý pro vás a navíc vám zajistí pojištění, parkování u vybraných letišť nebo dopravu autobusy STUDENT AGENCY na vybraná letiště zdarma.