Za jednodenní lístek na vleky a lanovky v největším slovenském lyžařském středisku Jasná u města Liptovský Mikuláš zaplatí dospělý lyžař u pokladny v hlavní sezoně 43 eur (1114 korun), v předchozí sezóně to bylo 39 eur (1010 Kč). Pokud lyžař využije zákaznickou kartu a skipas koupí alespoň tři dny dopředu, přijde ho na 35 eur (907 korun). Při pozdějším nákupu přes internet nebo v samoobslužné pokladně ve středisku zaplatí 38 eur (984 korun).

Šestidenní skipas bude v období od 26. prosince do 3. dubna příštího roku stát u pokladny 223 eur (5775 korun), tedy o 12 procent více než v předchozí lyžařské sezoně. Při včasném nákupu přes internet či mobilní aplikaci cena dosáhne 178 eur (4610 korun). V minulosti byly slevy při nákupu skipasů přes internet spíše symbolické.

Podobné rozdíly v cenách skipasů TMR zavedla i ve svých skiareálech ve Vysokých Tatrách. Například jednodenní skipas u pokladny přijde na 39 eur, při nákupu přes internet ve větším předstihu bude stát 31 eur (803 korun).

Mluvčí TMR Zuzana Fabianová ČTK řekla, že společnost chce motivovat návštěvníky k on-line nákupu skipasů. Již v současnosti TMR prodává 40 procent skipasů přes internet prostřednictvím zákaznického programu, do kterého se zapojilo na 550.000 lidí. Zákaznickou kartu, kterou TMR poskytuje za vratnou zálohu, mohou zájemci využít nejen v turistických střediscích nebo v aquaparcích provozovaných TMR na Slovensku, ale také v největším českém skiareálu ve Špindlerově Mlýně, jakož i ve vybraných areálech v Polsku.