Přes 200 kilometrů pláží, záplava historických památek, tepající živá města i kouzelná příroda. Není divu, že sem míří rok od roku více Čechů. „Evidujeme meziroční nárůst poptávky po tomto slunečném ostrově o 40 procent,“ hlásí František Vorel z CK Blue Style.

„Počet turistů každý rok stoupá a i letos počítáme s tím, že svou dovolenou na Rhodu stráví více Čechů než loni. I proto zde otevíráme nový klubový hotel,“ dodává i Petr Šatný z CK Alexandria. A na větší davy turistů se připravují i ostatní cestovky. „Ideální dovolenou tu mohou strávit třeba rodiny s dětmi, na letošní sezonu jsme pro ně rozšířili nabídku hotelů,“ dodává také Jan Bezděk z CK Fischer.

Rhodos je jednou z hvězd letní sezony. A přestože poptávka stoupá, ceny se drží, nebo dokonce klesají. „Průměrná cena zájezdů je mírně nižší, a to o 250 korun. Osmidenní zájezdy začínají mírně nad 10 tisíci korun,“ říká Vorel z CK Blue Style.

„Ceny zájezdů šly nepatrně dolů. Hotely hlásí rekordní obsazenost svých kapacit prakticky na celou letní sezonu. Bude daleko méně last minute nabídek,“ potvrzuje i Andrea Papadopulu z cestovní kanceláře VTT.

Rhodos

  • platí se eurem
  • cestovat lze jen s občankou
  • doba letu je 2 až 2,5 hodiny
  • létá se sem z Prahy, Brna, Ostravy i Pardubic

Lindos

Nádherné město tvoří jen bílé terasovité domy, velká johanitská pevnost a starověký chrám Athény Lindské. Přímo ve městě je i Pavlova zátoka, překrásná pláž, která každoročně boduje v anketách o nejkrásnější pláže Řecka. Město je pod ochranou UNESCO.

Rhodos
Autor: Foto: Scom

Faliraki

Městečko s kilometry dlouhých pláží na východě Rhodu patří k nejživějším letoviskům celého Řecka. Kousek od města najdeme i starověké lázně Kalithea s termálními prameny vyvěrajícími do moře.

„Pro svoji atmosféru jsou velmi populárním místem svatebních obřadů,“ doporučuje František Vorel z CK Blue Style. Faliraki je vyhlášené i svým akvaparkem, tavernami, diskotékami a bary.

Faliraki
Autor: Foto: Scom

Symi

Ostrůvek severně od Rhodu patří mezi oblíbené výletní cíle. Láká sem divoké pobřeží, krásný klášter Panormitis a malebné pastelové městečko Symi ve svahu.

Symi - ostrůvek severně od Rhodu
Autor: Foto: Scom

Rhodos

Hlavní město ostrova nadchne nejen milovníky historie. Centrum je už od roku 1988 na seznamu UNESCO. Největším historickým lákadlem jsou Palác velmistrů, Rytířská ulice, johanitská pevnost a historický přístav Mandraki, kde měl podle báje stát jeden z divů světa rhodský kolos.

Noční pohled na největší město ostrova Rhodos
Autor: Foto Blesk - Eva Fraňková

Koupání mimo letoviska

Tsambika – leží poblíž letoviska Kolymbia, najdeme na ní plážový bar a svrchu na ni shlíží stejnojmenný klášter.

Mavros Kavos – fantastická dlouhá pláž u vísky Kattavia bývá liduprázdná i uprostřed léta.

Prasonisi – šíje tvořená úzkým pruhem písečné pláže omývané z jedné strany Egejským a z druhé Středozemním mořem.

Fotogalerie
42 fotografií