Vyrazit můžete na různé trasy vodami různých moří omývajících různé kontinenty. Úžasný zážitek ale není podmíněn vzdáleností od naší vlasti, ani nijak závratnou cenou, ba ani velikostí lodi. Pojďme se vypravit na plavbu za krásami řeckých ostrovů, kterou lze pořídit již za méně než dvacet tisíc korun.

MODRÁ VŠUDE KOLEM

V přístavu u Athén se nalodíte na výletní loď. Egejské moře pod vámi, modrá obloha nad hlavou, telefon mimo signál a exotická posádka, co má stále úsměv od ucha k uchu. Po ubytování v pohodlné kajutě a prohlídce lodi ze sebe setřesete cestovatelský stres ve vířivce s osvěžujícím nápojem v ruce. Večer je před vámi, jednotliví pasažéři se pomalu scházejí na skvělou večeři, po níž následuje večer v řeckém stylu. Ta hudba a atmosféra vás strhne…

Autor: Archiv

KRÁSY PEVNINY

Při usínání vás kolíbá šum moře a pocit nekonečna. Přes den se můžete kdykoli občerstvit v samoobslužné restauraci, vychutnávat si připlouvání a odplouvání z přístavů za zvuku lodní sirény, svlažit se v bazénu na horní palubě nebo jen tak odpočívat na lehátku. Brzo vás čeká první zastávka – úžasný Istanbul – město dvou kontinentů, kde loď kotví celý den v centru města, a poté turecké město Kusadasi, odkud jsou na dosah antické památky v Efesu. Celý den pak můžete obdivovat sopečný ostrov Santorini a užít si nádherné koupání na Krétě u malebného městečka Agios Nikolaos, v jehož blízkosti se nachází fantastická památka, labyrint Knossos. Romantické zastavení za rytíři Maltézského řádu vás čeká na Rhodosu.

V dalších dnech můžete navštívit klášter Archanděla Michaela na ostrově Symi a menší, turisty zatím neobjevený, ostrov Chios s černými plážemi a voňavými bylinkami. Poslední výletní zastávka je na ostrově Mykonos, proslaveném čtyřmi větrnými mlýny u pobřeží a čtvrtí Malé Benátky. Není mnoho možností, jak během týdne poznat tuto krásnou část Evropy a dotknout se Asie. Plavba je přitom takovou elegantní a romantickou možností.