To nejdůležitější: Na jednom z nejjižnějších řeckých ostrovů (s rozlohou 1401 km2) je počasí na koupání do konce října. Teploty přes den atakují třicítku, prohřáté moře má kolem 24 stupňů. Zkrátka ideální počasí umožňující kombinovat pobyt na pláži s výlety, aniž by měl člověk pocit, že při nich každou chvíli vypustí duši.

Kam se podívat

Některá místa prostě patří (a naprosto oprávněně) k základním zastávkám většiny turistů. Do této kategorie patří centrum hlavního města, které nese stejné jméno jako celý ostrov, nebo kouzelný Lindos s akropolí, z níž je fantastický výhled na bílé domky i modré moře.

Klasikou je i výstup na vrchol rozhledny Filerimos ve tvaru kříže – z vrchu můžete obdivovat značnou část ostrova včetně letiště. Tradiční zastávkou je i na samém jihu položený poloostrov Prasonisi, který se zbytkem Rhodusu pojí nádherná písečná pláž. Díky příznivým větrům si ji oblíbili surfaři snad z celého světa.

Vnitrozemí

Pak jsou ale místa, kde moc turistů nepotkáte – to platí jak pro zákoutí ve vnitrozemí, tak i menší pláže stranou letovisek, ke kterým se lze dostat často jen po prašných silničkách.

Top 5 míst na koupání

Nejdelší a současně i nejširší písečnou pláž najdete v nejoblíbenějším středisku
ostrova – ve Faliráki. Oblíbené pláže jsou i v Kolymbii, Lindosu a hlavním městě. Kam ale vyrazit, když toužíte po větší romantice? Základní pravidlo zní: Jeďte po východním pobřeží a odbočujte z hlavní cesty. Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo, takže zřejmě nejklidnější pláž najdete na západě…