Jenže tuhle možnost stále ještě spousta Čechů nezná a přichází tak zbytečně o nemalé peníze. „Kompenzace za zpoždění letu požaduje jen asi 15 až 20 procent všech Čechů, kterých by se to mohlo týkat,“ konstatuje Ivo Brokeš, ředitel společnosti Náhrady.cz. Právě ta se zabývá profesionální pomocí těm, kteří chtějí kompenzace uplatnit.

Nenechte se uchlácholit výmluvami, Náhrady.cz vám pomohou

Nárok na kompenzaci můžete uplatnit dokonce 24 měsíců zpětně. Spoustu pasažérů ale odradí nejrůznější finty, které letecké společnosti rády používají, aby nemusely zaplatit ani cent. „Byla to vyšší moc, stávka, nepřízeň počasí,“ argumentují i v případech, kdy tomu tak určitě nebylo.
„Laik jen těžko rozpozná, kde je pravda a tak vymáhání kompenzací často raději vzdá z obavy před vleklými tahanicemi,“ podotýká Ivo Brokeš z Náhrady.cz. Pokud ale pasažér svěří svůj případ odborníkům, má vyhráno. Ti se jen tak oblafnout nenechají.

Čekali jste na letišti dlouho na odlet? Pokud jste si uschovali letenku a palubní lístek, můžete žádat kompenzace až dva roky zpětně!
Autor: istock.com

Jak zjistit, zda máte nárok na kompenzaci? Stačí kliknout!

„Stačí si otevřít portál Náhrady.cz, kde najdete jednoduchý formulář, který vyplníte. Lidé z našeho týmu za pár minut zjistí, jestli na kompenzaci máte skutečně nárok. Pokud ano, přebíráme všechny starosti za vás a peníze vymůžeme,“ vysvětluje Brokeš.
Proč se jim to podaří bez zbytečných průtahů? V Náhrady.cz jsou odborníci, kteří povětšinou dříve pracovali právě u leteckých společností. Ty potom při přiznávání náhrad nelicitují, vědí, že by to bylo zbytečné. Raději zaplatí, než by riskovaly případný soudní spor, který by stejně prohrály.
Je tedy zbytečné nechat přepravcům peníze, na které máte nárok a za které byste si mohli pořídit i pěknou dovolenou!