Nenechte se proto odbýt, jako se to stalo Lesley Jacques. Vracela se s rodinou z Larnacy do Manchesteru. Jenže je spolu s desítkami dalších cestujících do letadla, kterým měla odletět, vůbec nepustili. Všechna místa obsadili ti, co nemohli

Čekáte dlouhé hodiny na zpožděné letadlo? Pak máte nárok na kompenzaci až 15 000 korun!
Autor: Istock Photo
cestovat předchozím spojem kvůli technické závadě letadla.

Z Larnacy nakonec Jacques i s rodinou odcestovala až další den po noci strávené v hotelu. Snažila se uplatnit náhradu, jenže korespondence s leteckou společností nikam nevedla. Dorazil nakonec jenom poukaz na 75 liber. Přitom ale měla stejně jako každý z ostatních cestujících nárok na kompenzaci 400 Euro, v přepočtu přibližně 10 000 korun…

Nenechte se odbýt, vypusťte na společnost „lovce náhrad“!

Právě odepření možnosti nástupu na palubu letadla a následné zpoždění při cestování ale umožňuje pasažérům vyžadovat po přepravci na základě nařízení EU kompenzace, které mohou dosáhnout výše až 15 000 korun.

Jenže dohadovat se s přepravcem je obvykle nad síly jednotlivce. Naštěstí se už ale můžeme v případě sporů spolehnout na ty, kteří se nás zastanou. Pokud se podobný případ stal i vám, pak neztrácejte čas a obraťte se rovnou na odborníky, kteří tuto problematiku velmi dobře znají stejně jako všechny finty, které letecké společnosti používají.

Pokud se vaše letadlo zpozdí, díky webu nahrady.cz můžete získat až 15 tisíc odškodného
Autor: profimedia.cz

Jak se s nimi spojit? Velmi jednoduše: Stačí se podívat na internetové stránky Náhrady.cz. Tady najdete jednoduchý formulář, který během pár minut snadno vyplníte. Obratem se dozvíte, zda na kompenzaci máte nárok. Pokud ano, pak už se nemusíte o nic starat – odborníci z Náhrad.cz všechno obstarají za vás a vy už můžete jen přemýšlet o tom, jak peníze z kompenzací využijete.