Na Evropský soud se obrátila společnost Air France s tím, aby rozhodl její spor s cestující. Ta se dožadovala náhrady za zpožděný let. Její let do Paříže měl zpoždění dvě a půl hodiny, tedy kratší než tříhodinový, a neměla by tak nárok na odškodné. Kvůli zpoždění však nestihla přípoj do Sao Paula a do města Asunción se dostala o 11 hodin později.

Víte, že pokud má váš let zpoždění více jak 3 hodiny, pak máte nárok na kompenzaci?
Autor: Istock Photo
„Podle lucemburského soudu je možné na lidi, kterým byl let zpožděn o více než tři hodiny, nahlížet jako na ty, jimž byl zrušen,“ uvádí například ČT 24 ve zprávě z 25. února. Podle soudního rozhodnutí je nyní možné žádat o odškodnění i v případě živelných pohrom, ale také technických potíží.

Kde uplatnit své nároky? Obraťte se na Náhrady.cz

„Padly tak mnohé argumenty, které letecké společnosti používaly ve snaze nezaplatit cestujícím kompenzace, které mohou dosáhnout až 15 000 korun. Nejčastěji se vymlouvaly na mimořádné okolnosti nebo třeba na přírodní katastrofy,“ uvádí Ivo Brokeš, jednatel společnosti Náhrady.cz.

Pokud chcete uplatnit svůj nárok na náhradu za zpožděný nebo zrušený let a vyhnout se zdlouhavým a často nikam nevedoucím vyjednáváním, pak je

Pokud se vaše letadlo zpozdí, díky webu nahrady.cz můžete získat až 15 tisíc odškodného
Autor: profimedia.cz
dobré obrátit se právě na Náhrady.cz. V této společnosti pracují špičkoví odborníci, kteří vyřídí všechno za vás.

Jak na to? Stačí se zaregistrovat na internetových stránkách Náhrady.cz a vyplnit jednoduchý formulář. Obratem se dozvíte, zda máte na kompenzaci nárok a pokud ano, vyřídí tady všechno za vás. Vy se pak můžete těšit na finanční kompenzaci, která může dosáhnout až 15 000 korun.