Dá se předpokládat, že také Iberia bude uplatňovat při řešení případných nároků cestujících na náhradu sejné triky, jako ostatní letecké společnosti. Pokud po ní budete chtít na základě nařízení Evropské unie o kompenzacích v letecké dopravě odškodnění, budou se její pracovníci vymlouvat na všechno možné. Třeba na to, že podle tohoto nařízení se v případě stávky leteckého personálu odškodné platit nemusí, protože jde o tzv. „zásah vyšší moci“.

 Odborníci z Náhrady.cz: I v případě stávky požadujte odškodné!

Pokud se vaše letadlo zpozdí, díky webu nahrady.cz můžete získat až 15 tisíc odškodného
Autor: profimedia.cz
Většina cestujících tento argument trpně přijme, protože nezná všechny možnosti, kdy lze nárok na odškodnění například za zrušený či zpožděný let uplatnit. Jak uvádějí například odborníci z portálu Náhrady.cz, i v případě stávky můžete mít nárok na kompenzace. Vycházejí z precedentního verdiktu Evropského soudního dvora.

U něj podal stížnost cestující, který si v roce 2006 zakoupil letenku na spoj z Madridu do Helsinek. Kvůli stávce na letišti ale odletěl až o dva později. Námitka finské společnosti, že šlo o mimořádnou událost, neuspěla. Podle soudců by nárok na kompenzaci neplatil pouze v případě, že by cestující mohl odletět sice se zpožděním, avšak ještě týž den.

Až k soudu nemusíte, uplatněte nárok na Náhrady.cz!

Ztemnělá letištní hala, dlouhé hodiny čekání kvůli zpoždění letu...Víte, že máte nárok na kompenzaci až ve výši 15 000 korun?
Autor: Istock Photo
Finský cestující uspěl až po dlouhavém jednání a mnoha stížnostech. Tomu se ale díky portálu Náhrady.cz vyhnete. Jsou tu odborníci na slovo vzatí, většina z nich totiž dříve pracovala u leteckých společností a tak zná dobře jejich triky.

Jak na to? Stačí se zaregistrovat na stránkách Náhrady.cz a vyplnit jednoduchý formulář. Obratem se dozvíte, zda máte na kompenzaci nárok a pokud ano, vyřídí tady všechno za vás. Vy se pak můžete těšit na finanční kompenzaci, která může dosáhnout až 15 000 korun. A to už jsou slušné peníze, za které si dopřejete i příjemnou dovolenou.