Cyklistika, vodní sporty, trekking, ferraty, horolezectví

Především hornatý jih láká velké množství sportovců rozmanitými terény a fantastickými výhledy. Díky mírnému středomořskému klimatu můžete sportovat od časného jara až do pozdního listopadu. Cyklisté tu budou jako v nebi. V okolí Lago di Garda se nachází množství nádherných sjezdů, při kterých se můžete kochat krásou okolní přírody. Neopomeňte ani na průsmyk Tremalzo, jehož nekonečně dlouhý sjezd po kamenité cestě s tunely, které pocházejí z první světové války, je modlou všech bikerů. Pokud kopcům zrovna neholdujete, vydejte se raději na rovinatější jih jezera.

Na hornatějším severu si přijdou na své milovníci skalního a ferratového lezení. Okolí městečka Arco, které leží 5 km severně od jezera Garda, je vyhlášeným centrem ferrat. Nedaleké městečko Torbole sul Garda zase patří mezi nejznámější lokality pro windsurfing. Nejen nadšencům trekkingu doporučujeme jízdu na unikátní rotační lanovce z Malcesine na Monte Baldo. Vyveze vás do výšky cca 1700 m n. m. a během celé jízdy máte jezero Garda jako na dlani.

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Koupání a spousta zábavy nejen pro děti

Křišťálově čistá voda jezera přímo vybízí ke zchlazení v horkých letních dnech. V jižní části je voda teplejší než na hornatém severu. Skvělé jsou pláže v okolí Sirmione, kde jich naleznete hned několik. Na jihu Lago di Garda se nachází velké množství zábavních parků a kempů, proto je tato část ideální především pro dovolenou s dětmi.

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Na jihovýchodním pobřeží jezera, poblíž Peschiera del Garda, leží jeden z největších zábavních parků v Evropě. Čeká na vás 37 atrakcí pro děti i adrenalinové nadšence. Jeho součástí je také Sea Life Aquarium, kde můžete obdivovat přes 5000 vodních živočichů. Zhruba 4 km od Gardalandu směrem na Lazise naleznete rozsáhlý zábavní komplex Canevaworld. Tvoří ho aquapark Caneva a filmový park Movieland. V aquaparku si užijí děti i dospělí. Pro nejmenší je připravená Windy lagoon s devíti skluzavkami, různými vodními hrami a gigantickým větrným mlýnem. Na odvážlivce čeká tobogán, na kterém zažijete pocit volného pádu z výšky 32 m. V Movielandu se přenesete se do světa filmu plného originálních atrakcí a zážitků.

Autor: Cestovní kancelář Ludor

S celou rodinou se můžete také vydat na dobrodružnou cestu jeepem po džungli obývané dinosaury. Bylo-li vám více než 14 let, vyzkoušejte Horror House, ve kterém budete součástí scén z nejznámějších hororových filmů. Za hranicí reality se ocitnete v multi-senzorickém dynamickém simulátoru s projekcí a živými herci v 3D Android. Pro rodinnou dovolenou u Lago di Garda zvolte ubytování v jednom ze skvěle vybavených kempů. Děti se vyřádí v bazénech, zabaví se při hrách a animacích a vy můžete nerušeně relaxovat.

Milovníci historie budou v sedmém nebi

Podél celého 160 km dlouhého pobřeží jezera se rozprostírá 25 malebných městeček s historickými památkami, hrady a pevnostmi, které se staly inspirací pro mnohé malíře a spisovatele. Rozhodně navštivte středověké městečko Sirmione, které se nachází na 4 km dlouhém poloostrově na jihu jezera. Do města se vstupuje přes historickou kamennou bránu a dominuje mu hrad Scaligero z roku 1250. Díky omezenému vjezdu aut se můžete nerušeně potulovat středověkými uličkami a nechat se vtáhnout do minulosti.

Autor: Cestovní kancelář Ludor

Limone sul Garda je další z nejnavštěvovanějších míst u Lago di Garda. Nachází se na severozápadě jezera a jeho název je odvozen od citronů, kterými se město v minulosti proslavilo. Nezapomeňte ochutnat pravou italskou citronovou zmrzlinu nebo citronový likér limoncello. Cca 30 km od jihovýchodního břehu Lago di Garda se nachází nádherné město Verona, jež je neodmyslitelně spjata s dějem tragédie Williama Shakespeara Romeo a Julie. Naleznete zde velké množství antických, středověkých, renesančních, barokních i gotických památek.

Lago di Garda si vás získá

Ať už se rozhodnete svůj volný čas trávit aktivně nebo plánujete pouze odpočívat, dovolená v Itálii u Lago di Garda bude skvělou volbou. Je ale třeba zvolit to správné místo s ohledem na aktivity, kterým se chcete věnovat. S výběrem vám skvěle poradí zkušená cestovní kancelář Ludor, která se specializuje přímo na Itálii. V její nabídce naleznete široký výběr ubytování v okolí celého jezera. Ale pozor, dovolená zde je vysoce návyková!