Magnetem pro dovolenkáře je východní část Sardinie. Najdete zde záliv Golfo di Orosei, který je chráněnou krajinnou oblastí a je charakteristický nádhernými bílými plážemi, vegetací pokrytým pobřežím, ale i strmými útesy.

I zde na Sardinii, najdete skvělé hotely vhodné pro rodiny s dětmi. V oblasti Cala Gonone, která předtím než se stala turistickou destinací, bývala rybářským městečkem, najdete hotelový komplex Palmasera Village, postavený ve stylu prázdninové vesničky na útesu s úchvatným výhledem na azurově průzračné moře. Děti se mohou pobavit v dětském klubu Firáček nebo si užívat bazénu či na dětském hřišti.

V Cala Gonone si nenechte ujít možnost ochutnat ryby a lahodné mořské plody připravené tradičním způsobem v místních restauracích. Gurmáni a milovníci pizzy si zde přijdou na své.

Autor: Firo tour

V oblasti Marina di Orosei, najdete rozsáhlejší komplex Marina Beach ležící u jedné z nejkrásnějších pláží. Tato pláž nebývá přeplněná ani v nejvyšší sezóně a voda je zde tak průzračná, že se v ní mořské dno zrcadlí duhovými barvami. I v tomto hotelu je pro děti připraven dětský klub, bazén a hřiště.

Kromě koupání můžete s dětmi navštívit muzeum Don Nanni Guiso, které je otevřené po celý rok vystavuje unikátní sbírku loutkových divadel z celé Evropy.

Autor: Firo tour

Pláže na Sardinii jsou opravdu úchvatné. Jednou z nejkrásnějších pláží je Cala Luna, zátoka, která je považována za nejkrásnější nejen na ostrově Sardinia, ale i v celém Středomoří. Dostanete se sem lodí nebo nádhernou turistickou cestičkou podél pobřeží. Je třeba počítat s tím, že cesta pěšky potrvá i několik hodin. Idylická pláž ve tvaru půlměsíce s jemňoučkým bílým pískem, okouzlí cestovatele všech věkových skupin.

Autor: Firo tour

Jen malý kousek od pláže Cala Luna se při kouzelném kaňonu rozprostírá její menší kamarádka Cala Sisine. Navštivte krásný kaňon Sisine a zažijte fascinující exkurzi jedinečnou a nedotčenou krásou přírody. Na Cala Luna i na Cala Sisine se nachází prostor s občerstvením v příjemném stínu stromů.

Autor: Firo tour

Pás písku skrytý mezi velkými skalami a omýván tyrkysovým mořem. To je pláž Cala Mariolu. Ponořte se pod vodu a sledujte mořské rybičky, které nemají strach z lidí! Po veselém šnorchlování se můžete na pláži osvěžit vynikající italskou zmrzlinou.

Autor: Firo tour

Přírodní pláž Cala Goloritzé, která je obklopená vysokými útesy, patří pod ochranu UNESCO. Je skutečným skvostem Sardinie. Na pláž se lze dostat pouze pěšky. Pokud jste příznivcem turistiky, procházka na tuto bělostnou pláž s unikátními skalními útvary bude pro vás nezapomenutelným zážitkem.

Autor: Firo tour

Připravte se na nezapomenutelné léto plné vzrušení a zábavy! Řekněte „sí“ Itálii a poznejte Sardinii, malý ráj na zemi, přezdívaný i Karibik Středomoří.