Banwa Private Island se nachází na soukromém ostrůvku u filipínské provincie Palawan a při jeho návštěvě vám doslova spadne čelist. Aby také ne, když za jednu noc zaplatíte přes 2 miliony korun. Máte ovšem k dispozici celý ostrov i s veškerými službami a aktivitami, které nabízí.

Ve světě, kde se zastavil čas a teplota zřídka klesne pod 30 °C, si užijete luxus skrz naskrz. Nachází se zde 6 přepychových vil a každá z nich má vlastní nekonečný bazén, horkou vířivku a okna od podlahy až ke stropu. Místní restaurace vám nabízí čerstvé jídlo, které roste na ostrově, nebo je přímo vylovené ze Suluského moře. Z aktivit si zde můžete zvolit potápění, šnorchlování, jízdu na vodním skútru, plavbu na katamaránu, jógu, tenis nebo golf, kde stojíte na molu a trefujete cíl plovoucí na moři míčkem, který je zhotovený z rybího jídla.

Jsou zde i lázně, kde se o vás postarají mnoha způsoby. Nic z toho za extra příplatky. Můžete zde i prozkoumat pozoruhodný divoký život zvířat, např. karety obrovské. Jakékoliv dotazy vám zodpoví zvířecí expert.

Jediná cesta na ostrov je letecky z hlavního filipínského města Manila. Buď si zaplatíte devítimístný hydroplán za 23 000 korun, nebo zvolíte dopravu pětimístným vrtulníkem, na nějž zaplatíte přes 260 tisíc korun. Poplatky za dopravu nejsou zahrnuty v ceně pobytu. Dovolená v tomto resortu je skutečně jenom pro ty nejbohatší.

Existuje ovšem způsob, jak si místního luxusu užít i za nižší cenu. Každá vila totiž dokáže pojmout až 48 lidí. Pokud se vám podaří sehnat takový počet účastníků, každého vyjde jedna noc na necelých 50 tisíc korun. Háček je však v tom, že zde musíte strávit minimálně 3 – 5 nocí, v závislosti na ročním období.

Fotogalerie
11 fotografií