Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tunisko vstává z popela: All inclusive u moře za pár kaček!

/
  • Tunisko se vrací do popředí zájmu turistů.
    9. března 2017 ● 13:05

    Tunisko se vrací do popředí zájmu turistů. Láká je sem čisté moře, písečné pláže, hotely s all inclusive, teplé počasí a mimořádně atraktivní ceny. Týden s all in se dá pořídit už za 11 tisíc.

  • 1.

    Hammamet

    Město založené na místě dvou římských osad si pro svou malebnost oblíbili spisovatelé Gustave Flaubert, Guy de Maupassant nebo Oscar Wilde. Hotely jsou obvykle na písečných plážích , obklopují je parky a udržované zahrady. Jižně od městečka se nachází turistická zóna Hammamet Yasmine, kde je zábavní park a aquapark Carthageland. Jsou zde také k dispozici dvě golfová hřiště.

    Hammamet
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Monastir

    Féničany založená osada Rous Penna byla základnou pro Caesara. V 8. století Arabové opevnili pobřeží proti křižákům, z té doby je i pevnost Ribat. Nedaleko je mauzoleum prvního tuniského prezidenta Bourguiby, který se zde narodil, velkolepý lustr v hlavní kopuli vyrobili čeští skláři. Většina hotelů se nachází severozápadně od města, mj. se tu natáčel film Dobyvatelé ztracené archy.

    Monastir
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Port el Kantaoui

    Nachází se jen šest kilometrů od Sousse, turistická zóna byla postavena před třiceti lety v jihoevropském stylu po vzoru francouzského města Antibes kolem přístaviště pro jachty a plachetnice. Kavárničky, bary a restaurace s terasami zvou k posezení. Je zde i řada nákupních možností, dětský zábavní park a minizoo. Nechybí tu aquapark a golfové hřiště s 18 jamkami.

    Port El Kantaoui
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    Súsa (Sousse)

    Jedno z  nejnavštěvovanějších míst v  Tunisku. Od hotelů ležících přímo u písečných pláží se dá turistickými vláčky a tuk tuky – motorovými vozítky – dostat do romantického přístavu Port El Kantaoui. Stará část města byla v roce 1988 zařazena na seznam světového dědictví UNESCO, přitažlivé jsou i bohaté muzejní sbírky pocházející až z 9. století před našim letopočtem.

    Súsa (Sousse)
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Djerba

    Tuniská oáza klidu s krásnými písčitými plážemi a spoustou slunečných dní. Na ostrově najdete řadu luxusních hotelových rezortů, v nichž se rozhodně nebudete nudit. Při cestě na pevninu se projeďte po římské cestě a určitě nezapomeňte navštívit park Explore Djerba s muzeem a krokodýlí farmou.
    Nádherná pláž na Djerbě.
    Autor: Scom, Blue Style

  • 6.

    Praktické informace

    Cestovní doklady: K  cestě do Tuniska je potřeba platný cestovní pas.

    Měna: Tuniský dinár, měnit se na místě dají dolary i eura, k zakoupení je i v českých směnárnách.

    Počasí: V květnu se teploty pohybují od 25 stupňů výše, o prázdninách obvykle kolem 32 stupňů

    Let: Trvá zhruba dvě a půl hodiny.

    Fotogalerie
    20 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

mim33: Sebevražda za pár kaček, kdo by to nebral.

(30. 03. 2017 13:59)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy