Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dovolená na plážích Indického oceánu: Ráj na zemi, který nesmíte minout!

/
  • Dovolená na plážích Indického oceánu: Ráj na zemi, který nesmíte minout!
    1. srpna 2016 ● 17:37

    Lepší útěk za romantikou než na exotické pláže obklopené křišťálově modrou vodou Indického oceánu si zřejmě představit nedokážete. Nicméně tyto prázdninové klenoty nejsou jen pro novomanžele, kteří vyrazili na líbánky. Ve skutečnosti jsou písčité břehy Malediv, Seychel a Mauriciu rájem, ať už jde o jakoukoliv dovolenou. Přinášíme vám tedy tipy na ty nejatraktivnější z nich!

  • 1.

    Nejlepší pláž pro poznávání podmořského života: Blue Bay, Mauricius

    Nachází se na jihovýchodní straně ostrova. Tato chráněná oblast volně žijících živočichů láká jak turisty, tak místní. Na tomhle ne zcela rozvinutém místě můžete podniknout třeba výlet lodí s průhledným dnem, anebo se potápět – objevíte zde více než 50 druhů přírodních korálů a ryb, které tyto vzácné vody obývají. Nenechte si ujít ani bohatou nabídku drinků a stánků s občerstvením, a to zejména o víkendech, kdy horko těžko najdete lepší a čerstvější dobrotu – třeba ústřice nebo humra.

    Šnochlování na Mauriciu si dozajista užijete
    Autor: Emirates.com

  • 2.

    Nejlepší pláž pro odpočinek: Anse Source D’Argent na ostrůvku La Digue, Seychely

    Pobřeží, které se nachází na jednom z hlavních ostrovů a je pokryto růžovým pískem a osázeno žulovými balvany, může v člověku vyvolat pocit vzrušení, ale i samoty, je totiž oproštěno od veškerého cestovního ruchu. Díky skalám je zde klidné a mělké moře, což většinou ocení malé děti, respektive jejich rodiče. Spousta soukromých bungalovů k pronájmu dělá z Anse Source D’Argent místo, kde můžete zakotvit klidně jen na den. Nebo taky na deset.

     

    Seychely jsou opravdovým rájem na zemi...
    Autor: Emirates.com

  • 3.

    Nejlepší pláž ve znamení ‚Vidět a být viděn‘: Belle Mare Plage, Mauricius

    Tato nedotčená, deset kilometrů dlouhá písečná pláž na východní straně ostrova je oázou přepychu a krásy, zároveň je vhodná pro rodiny. Kromě vyhlášených lokalit pro potápění a windsurfing tady rozhodně není nedostatek nóbl restaurací, barů a exkluzivních letovisek.

     

    Belle Mare Plague, Mauricius
    Autor: Emirates.com

  • 4.

    Nejlepší pláž, která v noci sama od sebe svítí: Reethi Beach, Maledivy

    ReethiBeach, ostrůvek v atolu Baa na Maledivách, se proslavil díky bioluminiscenčním vlnám – voda tu v podstatě ve tmě svítí. Řeč je o vzácném přírodním jevu, který vzniká, když fytoplankton (mikroskopické organismy žijící ve vodě) začne v noci světélkovat. Velký výběr luxusního ubytování v okolí a pohled na tento nádherný jev dělá z této destinace nezapomenutelný zážitek.

    Reethi Beach, Maledivy
    Autor: Emirates.com
  • 5.

    Další tipy na výlety

    Fotogalerie
    15 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy