Nabídka poznávacích zájezdů do vzdálenějších destinací je na jaře podobně široká, jako do osvědčených míst. A zatímco u cesty po Evropě člověk v březnu často s obavami sleduje předpověď počasí, při cestách za exotikou mu tahle starost odpadá – vždyť třeba v Mexiku právě vrcholí hlavní sezona a teploty neklesají pod pětadvacet stupňů!

New York ve třech dnech? Jde to!

I počasí v New Yorku je na jaře ideální na poznávání, není horko, ale sluneční paprsky příjemně lechtají a případný déšť nebývá dlouhý. A pozor – vyrazit sem můžete i jen v rámci „prodlouženého“ víkendu!

Ráno se nalodíte na palubu letadla v Praze a za osm až deset hodin už dosedáte na některé z newyorských letišť. Díky šestihodinovému časovému posunu (v New Yorku je o šest hodin méně) jste tak v letadle přišli jen o dvě až čtyři hodiny. Už první den tak může začít poznání jednoho z největších velkoměst světa.

Socha Svobody – jeden ze symbolů New Yorku, který byste neměli vynechat.
Autor: http://en.wikipedia.org/wiki/File:0328Jersey_City_Statue_of_Liberty.JPG

V dalších dvou dnech je pak program pořádně nabytý. Začíná se ráno a s prohlídkou města se končí až k večeru. Člověk nicméně pozná všechny symboly města – od Brooklynského mostu po Empire State Building. Třetí den v New Yorku je potom zasvěcený volnu, nákupům a vlastním plánům – pozdě odpoledne se pak letí domů. A na kolik tři newyorské noci a dva lety vyjdou? V last minute nabídce na necelých třicet tisíc korun.     

V USA stojí za návštěvu i Opravdové město duchů: Osada Bodie je strašidelným památníkem na zlatou horečku!

Mayská riviéra – láká na pláže i památky

Dvanáct hodin – tak dlouho trvá, než se z pošmourné Prahy přenesete na slunečnou Mayskou riviéru. Tam právě v březnu vrcholí hlavní sezona – slunce pálí, teploty šplhají ke třicítce a turisté se pečou na zdejších krásných plážích. Ať už v letovisku Playa del Carmen, v zóně luxusních hotelů Playacar nebo na ostrově Cozumel, který je prý ostrovem plodnosti.

Tulum – zříceniny města na útesech nad mořem.
Autor: ESO travel

Mayská riviéra a letoviska na ní jsou navíc ideální pro ty, kteří chtějí zkombinovat poznávaní a relax na vyhřáté pláži. Přímo na ní leží proslulé mayské město Tulum, autem jsou dostupná ale i další místa – krvavý komplex Chichén Itzá s Kukulkánovou pyramidou a studní obětí, Uxmal, který má díky své poloze pořádně děsivou atmosféru. Být na Mayské riviéře a nevyrazit k mayským památkám by byl hřích!

Máte raději pláže? Do Karibiku se slevou!

Ne každý je vyznavač aktivní poznávací dovolené, v březnu je ale na většinu evropských „plážových“ destinací ještě příliš brzo, za sluncem a teplem se tak létá dál. Zhruba šest hodin trvá let do Spojených arabských emirátů, které získávají na oblibě. Dovolená, která byla dříve považována za velmi drahou, dnes patří cenově do podobné kategorie jako zájezdy do Řecka. Třeba do Dubaje se tam v last minute nabídce můžete podívat už za dvanáct tisíc korun. Ostatní emiráty jsou dražší.

Kuba patří k nejoblíbenějším karibským destinacím, zvlášť pak letovisko Varadero.
Autor: ESO travel

V ještě vyšší cenové kategorii jsou zájezdy za teplem do Karibiku. Nicméně pokud si počíháte na výhodný last minute, pak můžete do nejoblíbenější karibské destinace, na Kubu, vyrazit už za necelý třicet tisíc korun. Na tolik vyjde zájezd do největšího letoviska Varadero, pobyt na menších kubánských ostrůvcích vyjde řádově o deset a více tisíc dráž.

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů na březen.

Mayská riviéra

Užijte si deset dní v luxusním hotelu v letovisku Playcar, které navazuje na Playa del Carmen. Ideální poloha zároveň vybízí k návštěvě okolních pamětihodností, jako jsou mayské pyramidy, krokodýlí zoo nebo reservace Sian Kan.


Autor: ESO travel
 

Na skok do New Yorku!

Užijte si New York v rámci pětidenního unikátního zájezdu. Tři noci přímo v New Yorku, dvoudenní prohlídka města s průvodcem a pak osobní volno na nákupy a další poznávání. Březnové termíny se slevou!

 

 
Autor: ESO travel

Tři klenoty Indočíny

Laos – Vietnam – Kambodža - Ideální okruh pro milovníky poznání a historie vás zavede do Indočíny, kde poznáte kromě přírodních a architektonických skvostů i rozdílný světonázor. Odlétáme v březnu!

 
Autor: ESO travel