Od počátku byl klub velice aktivní. Rychle vyrostla síť turistických ubytoven, vznikla hustá síť značených cest a řada předních osobností země si považovala za čest, že mohla být jeho členy.

Dnes KČT sdružuje téměř 35 000 turistů po celém Česku. Organizuje více než tisíc akcí pro zájemce o všechny druhy turistiky – pěší, cyklo, lyžařskou a vodní turistiku, mototuristiku, speleoturistiku, vysokohorskou turistiku, turistiku zdravotně postižených a nejnověji i hipoturistiku.

Oslavy české turistiky proběhnou o tomto víkendu

„Přijměte naše pozvání na některý z pochodů k tomuto výročí,“ láká předseda KČT Vratislav Chvátal veřejnost na oslavy české turistiky, které se uskuteční již o tomto víkendu 9. – 11. června 2018 v Praze.

Těšit se můžete například na Podskalské setkání turistů a Vltavanů s plavbou parníkem po Vltavě, Splutí Vltavy na kánoích, Piknik v Botanické, Výstup na Petřín a mnoho dalších turistických tras po Praze a okolí. U příležitosti těchto oslav jsou vydány sběratelské a upomínkové předměty - speciální turistické známky, razítka, samolepky či razítka pochodů. V den výročí, tedy v pondělí 11. 6. bude k dispozici příležitostné poštovní razítko.  

Více informací a kompletní program akcí naleznete na www.kct.cz 

Fotogalerie
11 fotografií