Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velikonoční výlety – Přivítejte jaro netradičně

/
  • Velikonoce, to není jen pomlázka a kraslice
    Velikonoce, to není jen pomlázka a kraslice (archiv)
    22. března 2016 ● 16:00

    Velikonoce sice oplývají lidovými zvyky, ale možná už vás návštěvy příbuzenstva unavují a rádi byste se spíš nechali hýčkat. Nic nemožného. Pochutnejte si na netradičním menu, nechte se rozmazlovat v sauně nebo si třeba naposledy zalyžujte. 

  • 1.

    Oslavte Velikonoce netradičně

    s
    Autor: archiv

     

    Přijeďte přivítat jaro a užít si prodloužený velikonoční víkend v hotelu Maximus Resort u brněnské přehrady!

    Čeká na vás speciální rituál – Velikonoční saunová noc, která se koná v Infinit Spa ve čtvrtek 24. března. Zažijte „mrskačku, pomlázku“ podle Infinitu. Připravili jsme pro vás břízové větvičky, které vás zaručeně zbaví ospalé nálady. Doslova dostanete jaro pod kůži!

    Čekají vás saunové show a naší novinkou jsou přírodní peelingy připravované speciálně na míru každé saunové noci, kterými můžete hýčkat své tělo při ceremoniálech v Sauně na jezeře. Během saunové noci pak můžete využít i veškeré sauny a horké relaxační bazény. Kromě toho na vás čeká welcome drink a občerstvení. 

    Cena Velikonoční saunové noci: 750 Kč 

    s
    Autor: archiv

     

  • 2.

    Velikonoce na zámku “Chateau Kotěra”

    s
    Autor: archiv

     

    V Chateau Kotěra v  Raatiboři u Kolína pro vás v období Velikonoc  (25. – 28.3.) připravili svěží jarní menu, sestavené z čerstvých a sezónních surovin.

    Zábava je přichystaná i pro ty nejmenší - děti si mohou v dětském koutku vyzdobit velikonoční kraslice podle své fantazie.

    Na zámku se můžete samozřejmě take ubytovat a a dopřát si v rámci jarní “generálky” některou z mnoha nabízených masáží, nebo kosmetické ošetření.

    s
    Autor: archiv

     

  • 3.

    Velikonoce ve Velkých Karlovicích budou patřit kraslicím, lyžování i jehněčímu

    s
    Autor: archiv

     

    V sobotu 26. března se můžete zajít svátečně naladit na Velikonoční program před hotelem Horal. Od 12 do 16 hodin si tu návštěvníci mohou uplést pomlázku, namalovat či odrátkovat vajíčko, zkusit si práci řezbáře či vyrobit svíčku ze včelího vosku. Připraveny budou i ukázky výrobce krpců či skláře a vystoupí dětský folklorní soubor Fryštáček.

    V neděli 27. března se od 9 do 15 hodin koná Velikonoční šmigrustování u Karlovského muzea s ukázkami zdobení kraslic a perníčků, výroby píšťalek, ochutnávkou doma pečeného chleba a folklórními vystoupeními..

    Těm, kdo by si chtěli letos ještě naposledy zalyžovat, nabídne příležitost karlovický Ski areál Razula, který zůstává v provozu jako jeden z posledních v regionu. Při příznivém počasí bude od pátku 25. do neděle 27. 3. v provozu hlavní sjezdovka Razula – v pátek od 9 do 16 hodin, v sobotu a neděli již od 8 hodin.

    Na své si přijdou i gurmáni. Hotely Resortu Valachy chystají na víkend speciální velikonoční menu, v němž nebudou chybět oblíbené jehněčí speciality. Hotel Lantena bude servírovat krémovou polévku z medvědího česneku, jehněčí ossobuco a Dolnopasecký cheesecake s novinkou - domácí rumovou zmrzlinou. Hotel Horal láká na jehněčí plec na švestkách a mandlích či ragú z beránka. A na hotelu Galik bude připraven průřez klasickou kuchyní včetně pečené husy se zelím a knedlíkem a králičím stehnem na smetaně. V neposlední řadě budou velikonoční návštěvníci prvními, kteří budou moci ochutnat nový ročník VALACHY slivovice z úrody 2015.

    s
    Autor: archiv

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy