Kemp Pecka se stal podle ankety portálu dokempu.cz nejlepším kempem roku 2015 v České republice. Kemp se mezi nejlepšími umístil již za rok 2014, kdy v anketě skončil pátý.

"Každý rok se snažíme připravit něco nového, rozšířit nabídku služeb," řekl ČTK jednatel kempu Jaroslav Hudec. Loni v kempu vzniklo dětské lanové centrum a hřiště, kemp udělal další část rekonstrukce koupaliště. Letos přichystal vylepšení a rozšíření prostoru pro stany a karavany. "Základem úspěchu je čistota a dostatek sociálních zařízení a upravenost kempu. Na to klademe největší důraz," řekl Hudec.

O oblíbenosti kempu podle něj svědčí to, že zhruba 60 procent jeho klientely tvoří stálí zákazníci. O to více je pro kemp důležité, aby připravil každý rok něco nového. V hlavní prázdninové sezoně jsou klíčovou zákaznickou skupinou rodiny s dětmi. V jarních měsících a v září to jsou především školy. Drtivou většinu klientů tvoří Češi.

Kemp v chatkách různých kategorií disponuje 150 lůžky a dále zhruba 70 místy pro stany a asi 30 místy pro karavany. Kdo by chtěl v kempu strávit letošní letní prázdniny, měl by si s rezervací pospíšit. "V některých prázdninových termínech jsou již chatky vyprodané," řekl Hudec. Sezonu kemp zahajuje o velikonočním víkendu.

Kemp vybudoval městys Pecka v roce 2002 za pomoci peněz z předvstupního programu EU Sapard. Dlouhodobým nájemcem a provozovatelem kempu je společnost CA Svět.

Za Koupalištěm a kempem Pecka v anketě o nejlepší kemp skončil Autocamp Sedmihorky v Českém ráji, třetí byl Camping Vranovská pláž. Do českých kempů loni přijel rekordní počet lidí, podle statistiků se tam ubytovalo 1,08 milionu turistů, meziročně o 21 procent víc. "Stále více Čechů tráví svoji dovolenou v tuzemsku a čím dál více v kempech, jejichž návštěvnost byla v minulém roce historicky největší," uvedl Aleš Hanzl z portálu dokempu.cz. Za rostoucí návštěvností podle něj stojí zlepšující se vybavenost i služby českých kempů.

Deset nejlepších kempů podle ankety Kemp roku 2015

1. Koupaliště a kemp Pecka

2. Autocamp Sedmihorky

3. Camping Vranovská pláž

4. Drhleny v Českém ráji

5. Autocamping Pod Černým lesem Žamberk

6. Autocamp OASA Staňkov

7. Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

8. Autokemp Budišov nad Budišovkou

9. Kanak - kemp Branná

10. CAMP DOLCE

Fotogalerie
20 fotografií