Areál vstoupí do druhé sezony, v níž se bude moci spolehnout jak na přírodní, tak technologický sníh. Moderní technologie vyrábí malé ledové vločky, které neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu minus pět stupňů Celsia. Vzhledem k nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Technologický sníh je podle Poláka bez jakýchkoliv chemických přísad a je založen na dvou hlavních zdrojích - vodě a vzduchu. Poprvé toto zařízení Monínec využil loni, kdy společně s příznivými zimními podmínkami zajistilo, že se počet návštěvníků meziročně zvýšil o polovinu na 80.000. Počet dní, kdy se mohlo lyžovat, vzrostl na 131 ze 74.

"Nová technologie zasněžování, s níž jsme jako první domácí areál přišli, se osvědčila. Počítáme proto s tím, že nadcházející sezona bude obdobně úspěšná. Předpokládáme, že největší zájem bude opět o čtyřhodinové a celodenní tarify a možnost večerního lyžování," uvedl ředitel areálu Jaroslav Krejčí.

Na hotelové sjezdovce se bude od 26. října lyžovat každý den. Horní část hlavní sjezdovky bude od 17. listopadu v provozu o víkendech a od úterý do soboty v rámci večerního lyžování. Se zahájením sezony v celé délce hlavní sjezdovky se počítá mezi 7. až 20. prosincem. "Bude záležet především na tom, jaké bude počasí. Budou-li se držet teploty nízko, pustili bychom lanovku možná ještě dřív než těsně před vánočními svátky," dodal Krejčí.

Areál opět nabídne zvýhodněné lyžování lidem, kteří si skipasy koupí on-line. Zatímco u pokladny bude stát celodenní skipas v hlavní sezoně 595 korun, přes e-shop zájemce zaplatí o 50 korun méně. Dětský skipas bude stát u pokladny 480 a přes e-shop 430 Kč.

Hotelová sjezdovka s vlekem poma je dlouhá 170 metrů a je určena jak průměrným či méně zdatným lyžařům, tak i dětem. Hlavní červenomodrá sjezdovka měří 1,2 kilometru.