Horská turistika Olomoucký kraj

V tomto Olomouckém kraji leží druhé nejvyšší pohoří České republiky, Jeseníky. O výlety tu tedy není nouze. Poctít svojí přítomností můžete například některou z tisícovek. Ať už vyberete Vysokou holi, Keprník, nebo Praděd, budete s výstupem nadmíru spokojeni. Pokud pro své toulky horami hledáte méně navštěvované místo, můžete se vydat na rozhlednu Zlatý Chlum. Věž nabízí nádherný výhled nejen na město Jeseník. A pokud hledáte méně náročné stezky pro výlety s dětmi, na kole i pěšky, doporučujeme oblast Rejvíz.

Výlety pro méně náročné – pěší turistika Olomoucký kraj

Pokud se chcete vydat na výlet s dětmi, nebo jen nehledáte námahu, Olomoucký kraj nabízí spoustu nádherných a turisticky nenáročných oblastí. Můžete navštívit třeba oblast Litovelské Pomoraví v povodí řeky Moravy. Skvělou volbou je i okolí města Javorník, kde můžete návštěvu jednoho z nejkrásnějších zámků v zemi spojit s procházkou nádherným Račím údolím.

Nekonečné toulky přírodou – výlety v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji se nachází ještě mnohem více zajímavých turistických lokalit. Mnohé se nachází v blízkosti Olomouci. Například Svatý Kopeček může být skvělým turistickým cílem. Od Olomouci je vzdálen přibližně 8 kilometrů. Nachází se zde chrám Navštívení Panny Marie a Zoo Olomouc. Další skvělou turistickou oblastí je přírodní park Velký Kosíř. Disponuje nejvyšším vrcholem Hané (442 m. n. m.) a nachází se zde i rozhledna. Navštívit můžete také přírodní rezervaci Břidličná a nedaleké rašeliniště Skřítek. A spousty kilometrů turistických stezek nabízí i přírodní park Kladecko.

Více informací a další tipy na výlet naleznete zde!

Související odkazy: 

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše

Příroda Královehradeckého kraje – za pěší turistikou

Olomoucký hrad, Bouzov nebo Šternberk – památky Olomoucký kraj

Kam o jarních prázdninách? 6 tipů na české skiareály! 

Výlety, sport i historie – Orlické hory 

Putování letním Českem: Střední Morava bere dech!