Jizerské hory – desítky kvalitních areálů

Nejvíce ski-resortů Liberecký kraj nabízí právě v Jizerských horách. Mezi nejlepší rozhodně patří Bedřichov. Nachází se zde 7 vleků a 10 sjezdových tratí. V obci Bedřichov navíc není nouze o ubytování a ostatní služby. Skipas na jeden den vyjde dospělé na 400 Kč. O něco dražší a navštěvovanější je ski-areál Tanvaldský špičák. Zde se nachází pět vleků, jeden pohyblivý pás a lanovka. Lyžařům areál nabízí hned 10 sjezdovek. Za celodenní skipas ale dospělí zaplatí 550 Kč. Proto řada lyžařů volí cenově dostupnější ski-resort Severák. Nachází se mezi Josefovým Dolem a Janovem nad Nisou. Areál nabízí 10 vleků, pohyblivý pás pro malé lyžaře a 13 sjezdovek. Jednodenní skipas pro dospělé stojí 400 Kč. Mezi další kvalitní lyžařské areály v Jizerských horách patří Josefův Důl nebo Černá Říčka.

Lyžování v Krkonoších a okolí Liberce

Na východ od Jizerských hor se nachází Krkonoše. I když většina tohoto pohoří se nachází v Královehradeckém kraji, zajímavá lyžařská místa nalezneme i na Liberecku. Jedním z nich je ski-resort Benecko. Lyžařům nabízí až 11 vleků, dva pásy pro děti a lanovku. Vybrat si můžete z patnácti sjezdovek. A cena za to vše? Dospělí zaplatí 470 Kč za den. Za návštěvu stojí také areál Studenov – Rokytnice nad Jizerou. Ten nabídne čtyři sjezdovky a tři vleky. Za den lyžování zaplatíte 400 Kč. Můžete také vyrazit do areálu Modrá Hvězda v Horní Rokytnici. Ten nabízí čtyři vleky a dvě sjezdové tratě. Za celý den lyžování zaplatíte 320 korun. Mezi lety ověřené areály patří také Harrachov. Naleznete v něm tři lanovky a vlek. Lyžaře potěší i pět velmi dlouhých sjezdovek a upravené tratě pro běžky. Za skipas ale v hlavní sezoně zaplatíte 650 Kč. Pokud tedy chcete ušetřit za cestu, pobyt i lyžování, vydejte se do areálů v okolí Liberce. Skvělé podmínky každou zimu nabízí ski-resort Javorník. Za celodenní ježdění lanovkou zaplatíte 490 Kč. Dostane se vám za to ale krásně udržované trati pro lyžaře i snowboardisty. Ještě lépe dostupný je ski-areál Ještěd. Nabízí hned 4 lanovky a 4 vleky. Lyžování si užijete na devíti sjezdovkách. A dospělý lyžaři zaplatí 590 Kč za jeden den.

Lužické hory – skromné, ale dobré

Areálům v Lužických horách se v posledních letech daří velmi špatně. Nedávno byl kvůli neshodám s obcí uzavřen resort na hoře Luž. Mnohé areály ale stále fungují a jsou skvělé. Například ve ski-resortu Jedlová na lyžaře čeká jeden vlek, dvě dětská lana a čtyři sjezdovky. Deset jízd bude dospělé stát 250 korun. Velmi skromný areál pro skutečně „budgetové“ lyžaře je středisko Polevsko. Zde za deset jízd na jediném vleku zaplatíte 110 Kč a užijete si dvě sjezdovky. A relativně levně vyjde i celodenní lyžování ve ski-resortu Horní Podluží, kde dospělí zaplatí 400 korun. Za tuto cenu můžou využít hned dva vleky a čtyři sjezdovky. Pro děti jsou zde dva dětské vleky a dvě dětské trasy.

Tipy na dovolenou v Libereckém kraji

Související odkazy

Lyže – nejlepší lyžování v ČR

Lyžování v Česku: 7 NEJ českých hor

Klasika na lyžích: 7 tipů na nejlepší běžkování v Česku!

Tip na víkend pro rodinu: Aquapark, zábava i odpočinek v Liberci

Z věže hradu Bezděz!

Tajemné místo v srdci hor: Jizerka je Mekkou běžkařů, nalezištěm drahokamů a rájem astronomů!

Tisíce lyžařů zaútočily na česká horská střediska. A sněhu je dost

Odpoledne v aquaparku nebo výlet na Ještěd? Poznejte Liberec