Trasa »Reprezentační prostory«

Kromě unikátních renesančních interiérů a barokní kaple můžete obdivovat zejména ojedinělou kolekci belgických a francouzských tapisérií z první poloviny 16. až po polovinu 19. století. Vzácná je také rozsáhlá sbírka obrazů.

Délka: 55 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; školáci, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Trasa »Apartmán Hraběte Haugwitze«

Tato prohlídková trasa představuje soukromý život majitele panství na počátku 20. století. Součástí prohlídky této části zámku je vnitřní renesanční nádvoří, 8 místností bytu hraběte a celá prohlídka je zakončena v zámecké knihovně s čítárnou. Jde o nejkrásnější zámecký sál. K vidění je také nádherný kulečníkový stůl, který si Haugwitzové přivezli v 19. století z Ruska.

Délka: 55 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; školáci, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Internet: www.zamek-namest.cz; telefon: 568 620 319

Tipy na výlety v okolí

Zahrajte si minigolf

Minigolf v Náměšti nad Oslavou nabízí 18 profesionálních drah, které jsou vhodné pro dospělé i děti. V blízkosti hřiště se nachází dětské hřiště a restaurace, kde si po hře můžete dát něco dobrého.

Hurá do pivovaru!

Vydejte se do blízkého pivovaru v Dalešicích. Pivovar se proslavil v roce 1980, kdy zde režisér Jiří Menzel natočil slavný příběh Hrabalových Postřižin. V objektu dnes najdeme Muzeum rakousko-uherského pivovarnictví. Zdejší piva také můžete v rámci prohlídky ochutnat.

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: ZÁMEK NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

Fotogalerie
4 fotografie