Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč zavítat do Bulharska? Je to země plná pozitiv!

/
  • Zlaté písky v Bulharsku
    24. července 2017 ● 17:27

    V zemi, kde ano znamená ne – Bulhar na souhlas zavrtí hlavou, kdežto na vyjádření nesouhlasu přikývne – je spousta zajímavých míst, výtečná kuchyně, krásná příroda, teplo a moře, a všechno za celkem slušné ceny…

     

  • 1.

    Ideální pláže

    Bulharské pláže mají velmi příjemný písčitý povrch a díky pozvolnému vstupu na drtivé většině pláží, nemusíte mít ani o menší děti žádné obavy. Vybavenost bulharských pláží je také na velmi dobré úrovni, a tak vám tu nebude nic chybět. Lehátka, sportoviště, bary, seženete tu prostě vše, co má být na dovolenkových plážích.

    Klidná pláž v bulharském Carevu.
    Autor: Foto: CK Alexandria, scom

  • 2.

    Minimální rizika

    Z členství Bulharska v Evropské unii plyne pro české cestovatele řada velkých výhod. V podstatě máme nyní všichni v Bulharsku stejná práva, takže se různá právní nebo zdravotní nebezpečí snižují na minimum. Můžete cestovat na občanku.

    Varna
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Pro kafaře

    Asi nejrozšířenějším nápojem v Bulharsku je káva, připravovaná na způsob našeho turka, ale mnohem silnější. V turistických letoviscích však můžete narazit i na klasické espreso. Pozor si dejte při objednávce cappuccina! Drtivá většina podniků v Bulharsku ho připravuje jako instantní kávu s množstvím šlehačky ve spreji.

    Bulharsko je ideální pro milovníky kávy.
    Autor: iStock.com

  • 4.

    Pochopitelný jazyk

    Bulharština je slovanský jazyk, takže není riziko, že byste se nedomluvili. Kdo měl ve škole ruštinu, ten má radost, že rozumí nápisům azbukou, pro ty ostatní tvoří bulharské písmo příjemné protažení mozkových závitů. Na spoustě míst se běžně potkáte s češtinou.

    bulharsko
    Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

  • 5.

    Přístupný alkohol

    Nejoblíbenějším druhem tvrdého alkoholu je rakija. Tento čirý, silný destilát se nejčastěji vyrábí z vinných hroznů, ale můžete se setkat i se slivovicí nebo meruňkovicí. Podává se v každé restauraci, stejně jako je lehko k sehnání v každém obchodě.

    Zlaté písky v Bulharsku
    Autor: Foto: CK Alexandria, scom

  • 6.

    Cena a počasí

    Týdenní dovolená v Bulharsku s leteckou dopravou ve čtyřhvězdičkovém hotelu s all inclusive vychází na osobu od cca 10 900 Kč. V rekreačních oblastech zahrnujících Zlaté Písky severně od Varny nebo Slunečné pobřeží poblíž Burgasu je počasí velice příjemné. Červencové a srpnové teploty se pyšní průměrem 27 °C. Teplota moře v tomto období překračuje 22 °C, přičemž nejteplejší je moře v srpnu.

    692476:full:true:true

  • 7.

    Navštivte Bulharsko!

    Fotogalerie
    5 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

illyria: Do Bulharska létám posledních pár let. Vlastně od arabského "jara" kdy to začalo být v Africe nebezpečné. Procestovala jsem dost prázdninových letovisk a nejvíc spokojená jsem v Primorsku. Primorsko je malá "vesnice", i když v posledních pár letech přibylo dost hotelů a hotýlků. Je to v podstatě česko/slovensko/ruské prázdninové středisko, u 90% restaurací je menu i v češtině - a u +- 10% dostanete i české pivo). Ceny jsou tak 3/4 cen našich v restauracíh (například Sozopol, kam jezdí Britové a Němci má všechno tak 2x dražší). Má dvě krásné pláže (severní dlouhou několik kilometrů i s nuda pláží) a obě jsou uklizené a čtvrt prázdné .D - jezdím před sezónou - konec června. Hotely jsou takové průměrné (teda najdou se i luxusnější třeba Siena palace), ale není to posuzování jak u arabů "čím velkolepější vstupní hala, tím lepší hotel". Osobně mám raději takové rodinnější penzióny, takže jsem spokojená. Vyplatí se koupit si zájezd pouze se snídaní a prolézat k večeři (a komu se chce pryč z pláže tak k obědu) místní restaurace a hospůdky. Bezpečnost se mi tam zdá větší než u nás v Praze. "Neslovanské entity" tam neuvidíte. Na pokoji se mi neztratil ani bonbon (v Tunisku si věčně "půjčovali" můj krém na ruce a voňavku). Pro mě osobně má Bulharsko jediný mínus a to je azbuka... Závěrem bych řekla, že Bulharsko je za málo peněz hodně muziky, osobně se mi jejich muzika líbí .) Na jednoho (i se zmrzlinovým) na 10-12 dní stačí tak +- 13.000-15.000 Kč(last minute bývá ještě levnější).

(24. 07. 2017 22:23)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy