1. Cesta: Kratší je lepší

Dlouhé cestování obtěžuje nejen děti, ale i dospělé. Pro cesty s ratolestmi jsou proto ideální destinace, kam se dostanete autem nebo do tří hodin letu

2. Jídlo: Příplatek se vyplatí

All inclusive už zachránilo nejeden rodinný rozpočet. „Nejen že láká na spoustu dobrot a zajistí i pravidelný pitný režim, ale děti se hlavně nemusí omezovat a rodiče nemusí řešit dodatečné výdaje,“ připomíná Petr Šatný z CK Alexandria. Alternativou je vybrat kupříkladu polopenzi a zemi, kde je levněji než u nás. Třeba Bulharsko.

3. Pláž: Čistá, mělká a vybavená

Maximální čistota moře, uklizené pláže, pozvolný vstup do moře, dostupnost s kočárkem, dostatek slunečníků nebo sanitární a hygienická zařízení. Tohle všechno by měla vaše pláž mít. A ideálně by měla být kousek od hotelu. „Součástí hotelu by mělo být i dětské hřiště a brouzdaliště,“ radí Simona Fischerová z CK Fischer.

4. Nechte starost animátorům

Chcete, aby si děti pohrály i se svými vrstevníky a vy si mohli alespoň na chvíli udělat čas jen pro sebe? Pak hledejte pobyt s dětskými kluby a animátory. „Klubové hotely jsou velmi pečlivě prověřené po stránce kvality služeb a splňují všechna důležitá kritéria pro skvělou dovolenou. Animační programy pod vedením profesionálních česky mluvících animátorů pro děti zde probíhají 6 dní v týdnu,“ doporučuje Václav Nekvapil z CK Blue Style.

Bulharsko

Bulharsko patří letos k nejoblíbenějším zemím. „Je to díky nejlepšímu poměru cena – výkon, modernímu vybavení a bezpečnosti. Let do Bulharska netrvá ani dvě hodiny. Další výhodou jsou ceny na místě. Není problém dětem každý den dopřát nějakou tu dobrotu,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria.

Chorvatsko

Pobyty na míru šité rodinám s dětmi najdete i v populárním Chorvatsku. „Zejména bych doporučil Makarskou riviéru, jako nejoblíbenější destinaci v Chorvatsku vůbec,“ doporučuje Martin Lehocký z CK Vítkovice Tours. „Rodinné Neptun kluby jsou i v Bašce Vodě, Promajně, Drveniku, Gradacu a nově v Baško Polje,“ dodává Lehocký.

Rhodos a Kréta

Klubové hotely s českými animátory má v Řecku většina oslovených cestovek. A nejvíce na Rhodu a Krétě. „Let sem trvá okolo dvou až tří hodin. Ostrovy jsou poměrně malé a transfer na hotel je většinou krátký. Moře je navíc dlouho mělké, a pro děti tak velmi vhodné,“ popisuje Petr Šatný z CK Alexandria.

Mallorca, Menorca

Hotely s dětskými kluby tu má většina oslovených cestovek. „Ostrovy jsou ideální díky krátkému letu, vhodnému klimatu, navíc před cestou není třeba dítě očkovat. V letoviscích se nachází mnoho akvaparků a zábavních parků pro děti,“ popisuje Simona Fischerová z CK Fischer.

Fotogalerie
8 fotografií