Kudy do Itálie?

Zde se nabízí hned dvě možnosti… Máte-li namířeno se na západ země (např. Toskánsko) určitě volte trasu přes Německo. Lákají vás spíš takové destinace jako je Rimini, Bibione či Neapol? Pak je určitě rozumnější vydat se na dlouhou cestu přes Rakousko.

Cestování autem se stává velmi oblíbeným a to z mnoha důvodů: nejste omezeni váhou zavazadel, můžete si zastavit dle potřeby, nikdo vás neruší a hudbu, která vás bude doprovázet při cestě, si také volíte sami. Pokud patříte mezi zdatné řidiče, určitě vám nebude dělat problém zvládnout cestu na „jeden zátah“. Cestujete-li s dětmi, je dobré cestu zvládnout spíše přes noc, kdy většinu času děti v autě prospí. Jízda v noci je však náročnější a proto je lepší se v řízení prostřídat s druhým řidičem.

Více o cestě do Itálie autem čtěte ZDE

Tipy na destinace

Přístavní město Terst

Nejbližším místem u moře v Itálii je provincie Terst. Tu najdete na jihovýchodě Itálie v oblasti Friuli-Venezia Giulia. Terst se rozléhá přímo na hranicích se Slovinskem - zemí, která také nabízí nádherné pláže a dechberoucí přírodu.  

Pláž Monterosso al Mare La Spezia

Krásná písčitá pláž, kterou naleznete v malém městečku Monterosso al Mare ležícím mezi Janovem a Pisou. Pláž obklopují ji ostré útesy a voda je dokonale průzračná. Hned vedle pláže se na skalách rozpíná staré město s ruinou starého hradu.

Romantické Benátky

Benátky mají dodnes velký historický a kulturní význam a jsou jedním z nejznámějších měst v Itálii. Benátky bývají velmi často považovány za jedno z nejromantičtějších míst světa. Rozhodnete-li se pro jejich návštěvu, rozhodně se nenechte ujít místa jako jsou Piazza San Marco s působivou bazilikou a Ponte dei sospiri.