Dobrá a špatná zpráva pro herce Jiřího Mádla (20): Bude tančit v soutěži Bailando! Jeho zdraví je ale vážně ohroženo! Tyto zvěsti se přihnaly na mladého "snowboarďáka" a "rafťáka" silou smršti. S Jirkou se podle informací Blesku počítalo jako s nejmladším účastníkem nové show TV Nova, záhy však nastaly komplikace. Teenagerský idol se před pár dny vrátil z Londýna skleslý, vyčerpaný a nesvůj. Podezření lékařů: Zákeřná mononukleóza! "Jsem nemocnej. Ležím v posteli. Léčím se. Asi chřipka nebo angína. Dostal jsem teplotu, předepsali mi antibiotika," vysvětloval Blesku zdravotní trable Jirka. Na naše informace o podezření na jaterní onemocnění však nakonec reagoval přiznáním: "Ano, to podezření lékaři už vyřkli. Byl jsem na krevních testech v Českých Budějovicích."


Přijde o životní kšeft? TV Nova zatím Mádlovu účast v Bailandu odmítá potvrdit a Blesk zjistil, že ve štábu soutěže panuje kvůli herci velká nervozita. Všichni se po šokující zprávě o mononukleóze upnuli na to, jak dopadnou Jirkovy jaterní testy. Jinak by museli horečně hledat náhradníka, který by oslovil stejnou cílovou skupinu diváků. Mádl by tak přes noc přišel o první obrovský televizní kšeft a z něj i dlouhodobě plynoucí popularitu... Když se Mádl před týdnem vrátil z Londýna, lékaři se domnívali, že ho skolila obyčejná viróza. Ovšem příznaky nasvědčovaly tomu, že by mohlo jít o mononukleózu. "Ta už od pacienta vyžaduje minimálně měsíční pobyt doma, někdy je nutná i hospitalizace. Dalších pět měsíců pak trvá rekonvalescence s přísnou dietou a výrazným omezením fyzických aktivit," varovali tvůrce televizní soutěže lékaři. S tréninkem na Bailando, který probíhá dvě až šest hodin denně, nemohl žádaný herec kvůli nemoci zatím ani začít. "Všichni tady o něj mají starost. Měl být tahákem pro nejmladší generaci," dozvěděl se Blesk o zděšení v zákulisí soutěže.
Co je mononukleóza Virové onemocnění postihující vnitřní žlázy, především játra a slezinu. Projevuje se podobně jako angína, odtud anglický název "glandular fever" - žlázová angína. Je způsobena EB virem, říká se jí také nemoc z líbání, jímž se dá přenášet. Léčí se klidem a dietou.