Kultovní seriál, nekonečná rodinná sága, nejdelší šňůra příběhů v historii českých televizí. Taková jsou Rodinná pouta, která se přehoupla už do třetí série. Přehledný děj, čitelné postavy. A také humor, napětí, romantika. To přesně zasahuje naturel českého diváka, kterého jednoduchost přivádí dvakrát týdně k obrazovce. Dojdou členové klanu Rubešů už konečně ke štěstí a nerozbije jejich "rodinná pouta" dědictví po tetě Kateřině? Rodinná pouta začala bořit všechny dosavadní seriálové mýty. V novodobé historii televizní tvorby jako první porušila tradici třináctidílných seriálů. Podařilo se jim oslovit všechny cílové skupiny bez rozdílu. Příběhy a emoce Rodinných pout rozjely novou seriálovou vlnu. Koncept: Seriál o mezilidských vztazích. Cílem není diváka poučovat nebo vzdělávat, ale pobavit a zpříjemnit mu večer. Štáb: Kvůli délce a rozpočtu nebylo možné natáčet zbytečně drahým a pomalým stylem jako při klasickém filmovém projektu. Na začátku natáčení nebyly navíc dopsány scénáře na celý projekt. Scénáře vznikají nesmírně rychle (8 dílů za měsíc) Hvězdy: Neustálým pokračováním dělá seriál z herců hvězdy. Proto si tvůrci záměrně vybírají nepříliš známé herce a okoukané tváře a dávají příležitost těm začínajícím. Konkurence: Vysílat se začalo od března 2004 a téměř rok a půl neměla Rodinná pouta žádnou konkurenci ve svém žánru. Teprve později konkurenční televize zmobilizovaly své síly.


Rodinná pouta v číslech (I. A II. řada) - První český "nekonečný" seriál - Celkem 240 dílů (116 + 124), další se natáčejí - Sledovanost I. řady byla od 1,1 do 2,2 milionu diváků - Prima se i díky němu stala televizí číslo 2 v ČR - Loni nejsledovanější pořad Primy, který předstihlo pouze finále VyVolených - Natočeno 12 000 minut = 200 hodin = skoro 9 dní - Diváci viděli 6720 scén/obrazů - Natáčelo se celkem 581 natáčecích dní. Na place se strávilo 217 dní. - Vystřídalo se pět režisérů. Nynějším režisérem je Vladimír Drha. - Scénáře ke 240 dílům mají 12 480 stránek a měří skoro tři metry (ve čtvrtek ještě dopíšeme další čtyři body) Tři řady "erpéček" První řada: Hlavním tématem byla romantická láska Adama a Evy. Šlo o příběh novodobé Popelky, která našla svého prince. Příběhy o tom, jak chudá dívka ke štěstí přišla. Druhá řada: Boj dvou znepřátelených rodin Rubešových a Skálových o firmu. O tom, jak intriky a peníze dokáží zničit vztahy v rodině. Třetí řada: Hledání majetku po tetě Kateřině. Každá rodina má svá tajemství a Rubešovi nejsou výjimkou. Co uvidíme v následujícím týdnu: 7. díl - Klíče k srdci úterý 31.10.2006 Andrea nabízí Rubešovi příměří. Budou hledat společně a ona mu pak půjde z cesty. Rubeš příměří odmítá, nevěří jí. Naštve ji i Petr, který jí připomene, že jeho úkolem je dědice hledat, ne zatajovat. Andrea zve Kratochvíla na chalupu. Zjišťuje, že jí není úplně lhostejný. Simona trpí, že jsou na ni všichni zlí. Chce vědět, jestli si ji Filip vezme. Filip chce mít hlavně pokoj, a proto se svatbou souhlasí. 8. díl - Sladké mámení čtvrtek 2.11.2006 Petr od schůzky s Annou nic nečeká. Společnou noc neplánuje. Při odchodu z domu zjistí, že k nim jde Alena. Děda mu radí útěk po hromosvodu. Petrovi nic jiného nezbývá. Liška vypráví Kratochvílovi, že ho v noci hledala jeho žena, měla o něj strach a plakala. Kratochvíl je cynický, plakat ji neviděl roky. Jan je na návštěvě u dědy Reise. Hrají šachy a děda mu uděluje rady, jak sbalit holku.
Rodinná pouta IIIKdo jsou noví hrdinové? Anna Pešková - Hana Holišová (25) Laskavá zdravotní sestřička. Jejím hlavním cílem je zařídit operaci pro svou matku a zachránit ji. Následně chce uhradit všechny vzniklé výlohy. Absolventka JAMU. Angažmá Městského divadla v Brně, hostuje v Hudebním divadle v Karlíně a v Divadle Bolka Polívky. JUDr. Petr Černý - Daniel Bambas (33) Právník a romantik. Pomůže s dědickými záležitostmi u Rubešů. S Janem jsou nejlepší kamarádi. Vystudoval DAMU u Borise Rösnera. Je v angažmá Divadla na Vinohradech, hraje v muzikálu Do naha. MUDr. Lukáš Kratochvíl - Viktor Limr (38) Sympatický chirurg, pro ženy tajemný a zajímavý. Jeho manželství není šťastné, Andree se podařilo ho svést. Nyní je v angažmá Švandova divadla na Smíchově. Hostuje v divadelním spolku Háta. Hraje na basu v kapele Chichotaj. Sestřička Stáňa - Sandra Pogodová (26) Nejlepší kamarádka a kolegyně Anny. Trápí ji tloušťka a mindráky. Anna s ní probírá všechny své problémy. První filmová zkušenost Kamarád do deště II aneb Příběh z Brooklynu. Dále seriál Náves, filmy Nejasná zpráva o konci světa, Love story Báthory, seriál Bazén. Nyní je v angažmá Divadla na Fidlovačce. JUDr. Vilém Rais - Karel Pospíšil (70) Právník na penzi, Petrův dědeček. Radí vnukovi a humorně glosuje. Má angažmá v Národním divadle. Libuše Pešková - Kateřina Burianová (54) Anina matka. Překládala z francouzštiny. I když dlouhodobě nemocná, je noblesní a vtipná. Dcera E. F. Buriana. Pět let spolupracovala v divadle s Vlastou Chramostovou. Často spolupracovala s režisérem Jaroslavem Dudkem - Nemocnice, Bakaláři, Žena za pultem. Olin Líbal - Rostislav Novák (26) Marcelin bratr. Bodrý Moravák se zálibou v alkoholu, siláckých historkách a ženách, ale s ručičkama poněkud dozadu. Hrál jednu z hlavních rolí v seriálu Bazén. Je v angažmá Divadla Minor a Divadla Archa, kde uchvacuje svým hereckým akrobatickým výkonem v "one man show" 8 Polib prdel kosům. Dáda Lacinová - Laďka Něrgešová (26) Janova asistentka ve firmě. "Jede" po Janovi i po Petrovi. Moderovala reality show Bar (Prima) a Česko hledá SuperStar (Nova). Moderuje pořad Titulní strana (Rádio Frekvence 1) MUDr. Ludvík Strnad - Jan Zadražil (30) Role ve filmu Nepodepsaný knoflík (TV). Divadlo Na fidlovačce v Praze, hrál v divadlech v Liberci a na Kladně. Modelka Alena - Anna Kulovaná (25) Neúnavně bombarduje svého bývalého partnera Petra Černého telefonáty a prosí ho, aby jí odpustil nevěru. Zaujala v seriálu ČT Dobrá čtvrť. Vystudovala Vyšší hereckou školu v Praze. Manikérka Ilonka - Hana Baroňová (21) Naivní a hodná. Stala se hříčkou manipulativnosti Simony. Studuje posledním rokem Vyšší odbornou školu hereckou v Praze. Má angažmá v Pidivadle na Letné, hrála ve filmu Rafťáci.
Největší potvory zůstávají! Andrea Rubešová - Dana Morávková (36) Inteligentní a cílevědomá obchodnice, která jde i přes mrtvoly. Neštítí se intrik, často lidem ubližuje jen proto, aby dosáhla svého. Skvěle zahraná role cynické potvory, která si pohrává s muži. Herečka, choreografka, moderátorka. Hostuje v Divadle bez zábradlí. Za manžela má hudebního skladatele Petra Maláska. Simona Pražáková - Alice Bendová (33) Prolhaná manipulátorka, která ale zdaleka nedosahuje Andreiných kvalit. Představuje si, že po svatbě s Filipem Rubešem bude mít konečně přístup k financím Rubešových a bude si žít jako královna. Věnovala se modelingu a natáčení televizních reklam. Hrála v několika zahraničních filmech, u nás ve snímku Sametoví vrazi a Duše jako kaviár. Jezdí na snowboardu, hraje tenis a jezdí na koni.