Darina Nová se svého exmanžela Josefa Rychtáře, s nímž se už měsíce soudí kvůli napadení a vyhrožování, bojí jako čert kříže. V neděli nechal doma v Říčanech DVD s filmem Smrt jí sluší, což Darina po jeho agresivních výpadech a útocích vzala jako jasnou výhrůžku. V pondělí dopoledne se pak s omluvou, že je na tom psychicky špatně, nedostavil k soudu.

V úterý odpoledne se mu však zřejmě udělalo lépe, tak se rozjel rovnou do Říčan – do vily, kterou obývá Darina a kde dosud sídlí jeho bezpečnostní firma.

Návštěva se však neobešla bez konfliktu. Rychtář nejprve na svoji exmanželku klepal. „Když máma neotvírala, začal tlouct do dveří, pak do nich kopal. Bušil také na okno. Máma byla vyděšená, volala na mě a já jí řekl, aby zavolala policii,“ popsal Blesk.cz virvál Rychtářův syn Josef.

Policie se však Rychtář zalekl a zbaběle utekl. „Máma pak s hlídkou jela na policii sepsat hlášení,“ dodal Josef Rychtář ml.

Říčanská policie řeší přestupek proti občanskému soužití mezi bývalými manželi. Následně bude pravděpodobně věc předána místnímu obecnímu úřadu,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeské policie Jana Dětská s tím, že blíže nic nebude specifikovat.

Když jsme se zeptali samotného Rychtáře, co se vlastně dělo a proč si nedá pokoj, když má na krku několik soudů kvůli násilí, začal okamžitě zapírat. „Co je to za hovadinu. Co to ta kráva vypatlaná zkouší? Já samozřejmě do Říčan do firmy jezdím každý den. Dnes jsem tam byl také. Se Standou a jeho přítelkyní a se synem. Posekali jsme zahradu, uklidili tam,“ tvrdí Rychtář. „Darina má svůj pokoj normálně zamčený, proč bych se jí tam vloupával? Nalepil jsem jí na dveře akorát A4 se vzkazem, ať mi vrátí to DVD, to je všechno. O žádné policii nevím. Ať se jde léčit,“ vzkázal své exmanželce Josef Rychtář.

To však není všechno. Rychtář se pokoušel svou exmanželku kontaktovat také telefonicky. Darině volal nejprve ze svého telefonu. Když mu to nevzala, zkoušel jiný „trik“, a sice volat ze skrytého čísla. „Vyvrcholilo to tím, že mámě volal z čísla Ivety Bartošové,“ šokoval Josef Rychtář ml. Jestli si agresivní Rychtář myslel, že Darina neodolá a bude si chtít povídat „s Ivetou ze záhrobí“, zůstává tajemstvím…

V domě však Darině po své návštěvě zanechal na dveřích dopis, který napsal svým krasopisem, jímž připsal mimo jiné také datum na dopis na rozloučenou určený Ivetinu synovi Arturovi. V dopise Darinu vyzývá, aby mu vrátila DVD. Chtěl jí tím filmem pouze udělat radost.

Přepis dopisu

Ten film jsem ti půjčil, že je hezký a domníval jsem se, že se ti bude líbit. Je to komedie a sci-fi. Ty jsi ho zneužila jako vše předtím. Nikterak s tebou nesouvisí!!! Chci ho zpátky a zařiď si to, jak chceš!!! Jsi psychopatka, prolhaná, zlá a nenávistná.

Dopis, který nechal Rychtář Darině na dveřích
Autor: Archiv Dariny Nové