Úspěšné představení „Slečna Abigail“ v režii Lucie Poláčkové bude uvedeno poprvé v české adaptaci od 29. února v Divadle U Hasičů. Americkou dámu jménem Abigail, kterou ztvární Jitka Asterová, napadlo po smrti manžela naučit svět vše, co se týká vztahů mezi mužem a ženou. Na svém turné zavítá i do země, odkud pochází její rodina, do České republiky. České ženy nyní mohou v divadle probrat svoje zkušenosti a otázky se skutečnou odbornicí. Slečně Abigail je k dispozici asistent Pepa, jehož hraje Lukáš Pavlásek.

Co na svou roli říká Pavlásek?

Ve hře Slečna Abigail se představíte ve všech polohách. Komediálních i svůdných. Jako stepař i masér.

"Ano, já se tu poprvé představím jako velký krasavec."

Jak se Vám vedle slečny Abigail vystupuje?

"V tomhle představení jsem se vyloženě vyřádil. Je v něm plno improvizací, několik žárlivých scén, choulostivé milostné odhalení. Celkově je to představení krásné a sladké. Slečna přijela z Ameriky a nerozumí všem českým reáliím. Proto jí pomáhám s adaptací na naše prostředí a podmínky. Např. jí poradím velmi praktickou věc, jak z langusty udělat špekáček."

Jak se vidí Jitka Asterová?

Vaše postava, slečna Abigail, je skutečnou sexuální poradkyní. Jak na ni zapůsobily české páry při prvním pobytu zde u nás?

"Andílkové moji, podívejte se, české ženy i muži se tedy velmi nevhodně oblékají. Zdá se mi také, že český milostný život má značné nedostatky, totiž že se lidé málo „sbližují“. Poradím jim, jak na to. Mám pro české publikum např. ohromný recept na dokonalou depilaci. Pochází z knihy Eveline Peckové „Jak si získat mladého chlapce a co s ním potom dělat“. Čerpám i z dalších knih ze své knihovny, např. z tenké publikace Dorothy Dixové „Jak manžela najít, opečovat, eventuelně vypůjčit a vrátit zpátky do rodiny“. Prozradím vám tři zaručené patentované techniky flirtování a mnoho dalšího."

Neobyčejné divadlo je adaptací knihy Abigail Grotke „Rady slečny Abigail k randění, sbližování se a manželství“. Hra je s velkým úspěchem uváděna již druhým rokem na Broadwayi v New Yorku a nabízí laskavé ohlédnutí za zajímavým vývojem namlouvacích zvyklostí.

Fotogalerie
3 fotografie