„Celotýdenní popolední vysílání od pondělí do pátku teď bude v ryze dámské režii. Ale pokud byste čekali, že budeme rozebírat pouze dámská témata, jako deset tipů na krásné jídelní stoly, nebo recepty, tak takhle to úplně nebude,“ zahlásila Iva Vavřínová z rádia Evropa 2 a nová posila Zorka Kepková ji vtipně doplnila: „Prsa i lak na nehtech už jsme si porovnaly a tím pádem do éteru nic takového nepůjde.“

Dámy se ale rozhodly, že nebudou fušovat ani do typicky mužských záležitostí jako jsou auta nebo fotbal a jejich prvním tématem se staly ´pushapky´. Podprsenky zvané zvedačky zná asi každý, ale znáte taky punčocháče se stejným efektem? „Jenom si pak musíš dát bacha, abys místo zadku neměla na zádech hrb,“ přidala Ivě bystré doporučení Zorka.

V dalším vstupu na posluchače čekaly rady týkající se vaření. Kulinářské finty dámy nahradily doporučením na přípravu chleba s máslem a sýrem a tzv. kohoutího vývaru, připraveného z bujónu a horké vody.

„Už bylo na čase zjednat v éteru Evropy 2 pořádek a tak odpoledne ve studiu vládne ženská ruka,“ svorně vzkazují posluchačům Iva se Zorkou.

Zdá se, že i „holčičí svět“ je možné pojmout netradičně s nadsázkou, drsnějším a vtipným způsobem.

MaXXimum muziky s Ivou a Zorkou uslyšíte každý všední den na Evropě 2 od 12 do 15 hodin.