"Jana se roky starala o všechno. O Jiřinu, o dům, o hroby, o psy,“ řekl Blesku Gregorini. „Takže je logické, že se stane univerzální dědičkou. Alespoň tak mi to Jiřinka říkala,“ dodává. Na co si malenická Jana tedy přijde?

Polovina vily - 4 miliony

Určitě na polovinu secesní vily v Malenicích, jejíž byla Jirásková majitelkou. „Když zemřel Zdeněk Podskalský, měl ve své poslední vůli, že polovina domu je Jiřiny a druhá jeho syna Zdeňka,“ svěřil Gregorini.

Zařízení bytu - 2,5 milionu

Druhým předmětem dědictví bude všechno, co Jirásková měla ve svém pražském bytě na Vinohradech. Samotné 2+1 je byt obecní, takže toho se to netýká. Dědičce Janě tak připadne »jen« vybavení, tedy perské koberce, starožitný nábytek, drahý porcelán a několik cenných obrazů.

Bankovní účty - asi 400 tisíc

Co se bankovních účtů týká, ty podle Gregoriniho rozhodně tučné nejsou. „Na tom skutečně nikdo nezbohatne,“ řekl Blesku Gregorini, který Jiráskové dělal účetnictví. „Léta jsem se o to staral já, takže jí i teď podle výpisů z bankovních účtů udělám daňové přiznání,“ upřesňuje. Jirásková ještě vlastnila auto, to ale před rokem prodala, když usoudila, že je na tom zdravotně tak špatně, že si už nikdy za volant nesedne.

Amálka - 10 tisíc

Malenická Jana ovšem dostane především Jiřinčinu milovanou Amálku – tříletého francouzského buldočka, který Jiráskové suploval veškerou rodinu. A proto měl pro ni nevyčíslitelnou hodnotu, i když se dá pořídit za 10 tisíc. „Amálku dostane také Jana. U ní jsem si jista, že ji nikomu nedá, ani neprodá, že se o ni bude vzorně starat a bude ji milovat,“ řekla před svým skonem Blesku sama Jirásková. A dodala: „Když jsem přemýšlela o závěti, měla jsem největší starost o Amálku. Ona totiž není pes, ale člověk!“

Fotogalerie
7 fotografií