Velšská herečka pobyla pět dní na psychiatrické klinice v New Canaan, ve státě Connecticut. Léčbu herečky potvrdila její publicistka Cece Yorke.

„Po stresu v uplynulém roce se Catherine rozhodla nechat se vyšetřit v zařízení pro duševně nemocné a strávila tam pár dnů kvůli léčení bipolární afektivní poruchy,“ uvedla v prohlášení Yorke.

Podle amerického magazínu National Enquirer se Catherine přihlásila do nemocnice pod falešným jménem Terrie Kirny. Sezeních se účastnila vždy ve skupinkách deseti až patnácti pacientů. Do zařízení jí měl rozrušenou doprovodit sám Douglas.

„Catherine se cítí dobře a připravuje se na zahájení prací při natáčení svých dvou nových filmů,“ dodala Yorke.

Dobrou náladu herečky potvrdil i jeden ze svědků na psychiatrii. Douglas se loni podrobil chemoterapii v pokročilém stádiu nádoru, ale v lednu oznámil, že se ho podařilo zlikvidovat.

Fotogalerie
17 fotografií

Co je BAP?

Bipolární afektivní porucha (BAP, dříve označovaná jako psychoafektivní porucha nebo maniodepresivní psychóza) je závažný duševní stav (psychický výkyv), který způsobuje nadměrné změny nálad, vitality, psychických funkcí a někdy i omezuje celkovou schopnost přirozeného fungování. Poruchu je však možné zmírnit nebo vyléčit psychofarmatiky. Spousta pacientů však jejími příznaky trpí celý život.

Tihle trpěli stejnou poruchou

Karel Svoboda (†68)
Známý český skladatel spáchal 28. ledna 2007 sebevraždu ve své vile v Jevanech. Zastřelil se vlastní legálně drženou pistolí.

Petr Muk (†45)
Český zpěvák zemřel 24. května minulého roku. Jako příčina úmrtí bylo stanoveno udušení zvratky. V krvi měl stopy po alkoholu a lécích na BAP.