Po svém koncertu na baseballovém stadionu v Los Angeles si Michael Jackson na Elizabeth Taylor okamžitě sehnal číslo a s rozechvělým hlasem a slzami na krajíčku jí volal, proč předčasně odešla během vystoupení. „Ujistila jsem ho, že to bylo kvůli špatné viditelnosti. Nikoliv kvůli špatnému výkonu,“ prozradila před časem herečka.

Z plánovaného krátkého telefonátu se však nakonec vyklubala tříhodinová konverzace a tak začalo přátelství mezi králem popu (tato přezdívka vznikla díky Elizabeth) a jednou z nejznámějších hereček historie.

Král popu jí postavil svatyni

Během telefonátu se domluvili na schůzce. „Pak jsme se potkávali a trávili spolu čím dál víc času. Stali se z nás opravdu dobří přátelé,“ řekla Taylor.

Dvojice si navzájem rozuměla především proto, že toho měla hodně společného. Oba například cítili, že jim showbyznys ukradl dětství. Už v útlém věku byli totiž slavní a měli úplně jiné životy než normální děti. Přátelství dvou světoznámých osobností pak během let eskalovalo. Jackson například pro herečku složil píseň »Elizabeth, I Love You«, kterou zazpíval na oslavě hereččiných pětašedesátých narozenin. Na jeho ranči Neverland měla Elizabeth jednu svatbu a Michael tam na její počest dokonce nechal vybudovat svatyni, kde byly dvacet čtyři hodin denně promítány Elizabethiny filmy.

Michael o Liz jednou řekl: "Je jako teplá přikrývka, ke které se rád tulím a kterou se přikrývám. Mohu se jí svěřit se vším a věřit jí."


Po smrti Jacksona se zhroutila

Když byl v první polovině minulého desetiletí Michael Jackson vlečen soudy kvůli obvinění ze zneužívání malých chlapců, herečka se soudních procesů osobně účastnila a během svých výpovědí se za zpěváka rázně postavila. S Jacksonem totiž trávila na jeho ranči noci a věděla, co se tam děje. Dokonce se zpěvákem a jeho malými synovci spala v jedné posteli. „Nebylo to nic nenormálního. Nedocházelo tam k žádným fyzickým kontaktům. Prostě jsme se jen koukali na filmy Walta Disneyho, smáli se a bavili se,“ řekla tehdy Taylor.

Přátelství to bylo zkrátka nevídané. Není divu, že se Elizabeth po smrti Michaela Jacksona na začátku léta 2009 zhroutila. Dlouho s nikým nemluvila a nakonec musela být hospitalizovaná. „Bude mi moc chybět. Život bez něj si nedovedu představit,“ prohlásila tehdy zlomená Taylor při vzpomínce na Jacksona...

Fotogalerie
4 fotografie