Aguilera a její přítel, kteří už několik dní oslavují zpěvaččin rozvod s Jordanem Bratmanem, byli podle amerického serveru TMZ.com zatčeni v západní části Hollywoodu v úterý ve 2:45 hodin ráno. Zpěvačka prý byla tak opilá, že nebyla schopná komunikovat, natož se pohybovat bez pomoci někoho druhého.

Nebyla schopna se o sebe postarat, vzali jsme ji do vězení

Její zatčení místní šerif Bill McSweeney zdůvodnil tím, že to bylo pro její bezpečnost. Žádný trest ji ale asi nečeká. Podle amerických médií to ale už zpěvačka s alkoholem přehání a snaží se ji dostat na léčení.

"Nebyla schopna postarat se sama o sebe," uvedl mluvčí losangeleského krajského šerifa Steve Whitmore. "Aguilera se nedokázala postavit, museli jsme jí pomoci stát. Nevěděla svou adresu, ani kde se nachází. Vzali jsme ji do vazby pro její vlastní ochranu," uvedl mluvčí Whitmore pro Daily Mail. "Nebyla ale útočná, spolupracovala s námi," dodal.

Z cely byla propuštěna poté, co podstoupila test střízlivosti a byla schopna se bezpečně postavit na nohy. "Kalifornský zákon umožňuje držet ve vazbě opilé lidi, dokud nevystřízliví. Je to v jejich vlastním zájmu a nehrozí jim trestní stíhání," řekl.

Zpěvačka s přítelem strávila čtyři hodiny ve vězení, dokud oba nevystřízlivěli a byli opět propuštěni. Ruttler musel zaplatit kauci v přepočtu asi 600 tisíc korun. Policie dále nic řešit nebude. "Nehodláme ji stíhat. Bylo to vše jen v zájmu veřejného pořádku," dodal mluvčí. Aguilera tak vyvázla jen se záznamem o přestupku.

Fotogalerie
9 fotografií