Naposledy byli Tom Cruise s Katie Holmes a malou Suri jako šťastná rodinka viděni v Praze. Zde Tom natáčel dva týdny a Holmes ho přijela navštívit i s dcerou na pár dní. Poté Holmes už svého manžela na cestách nedoprovázela a od té doby se už měsíc neviděli. Holmes si tak v Americe hraje na šťastnou single maminku a Halloween oslavila pouze s dcerou Suri (4).

"Potřebuje si od Toma odpočinout," tvrdí zasvěcený zdroj. "Veřejně předstírat, že je v jejich manželství vše v pořádku, si vybírá svou daň. Nemá prostě v úmyslu neustále cestovat s Tomem po celém světě kvůli filmu," dodává. Její nepřítomnost po boku Cruise si mnohá americká média vysvětlují jako poslední akt vzdoru před rozvodem. Navíc se podle serveru Ahlanlive.com poslední měsíce pravidelně hádají o děti a žijí v oddělených ložnicích.

Cruise chce druhé dítě, Katie ne!

Před tím, než Tom kvůli natáčení opustil Spojené státy, se pár neshodl na budování rodiny, tvrdí zdroje z okolí Cruise a Holmes. Tom by si totiž přál druhé dítě, ale Katie o tom nechce ani slyšet. V roce 2008 Tom prohlásil: "Chci 10 dětí. Miluji děti. Moje rodina je to nejdůležitější v mém životě."

Jenže Katie, která před dvěma lety s Tomem sdílela stejné pocity, už nyní další děti nechce a bere antikoncepci. To se ale Tomovi nelíbí a stává se to častou příčinou hádek. Katie se minulý týden svěřila magazínu Marie Claire, proč nemá zájem rozšířit svou rodinu. "Chci se ujistit, že tu jsem jen pro Suri. Když jsem byla malá, také mě rodiče vychovávali samotnou a mně to tak vyhovovalo. Mám sice dvě sestry, ale jsou o pět a devět let starší než já. Líbilo se mi, že mi máma věnuje veškerou pozornost a myslím, že to nyní dělám i já."

Fotogalerie
10 fotografií

Dlouhé odloučení vztahu neprospívá

Většina hollywoodských párů ctí mezi sebou pravidlo, že jsou bez sebe jen pár dní, aby jejich vztah fungoval. Tom a Katie jsou však od sebe už dva měsíce. Tom pracuje na filmu a Katie je s dcerou doma. Naposledy spolu byli v září v Praze, pak už Katie za manželem necestovala, prý kvůli dceři.

"Suri nemá ráda létání a má problémy se spánkem i několik dní poté," prohlásila. Navíc ani hlídání Suri prarodiči nepřichází v úvahu. "Jsou jí teprve čtyři roky, nevydrží déle jak týden sama u prarodičů, bez mámy. Katie se navíc bojí personálu, který vyznává scientologickou církev, že by mohli Suri plést hlavu," prozradil zdroj z blízkého okolí Holmes.

Oddělené ložnice

Katie se dokonce odstěhovala minulý týden ze společné ložnice do pokoje pro hosty. "Proč by měla i v soukromí nadále předstírat manželskou idylku? Navíc jakmile Tom opustil dům, propustila Katie téměř polovinu personálu," vyzradil médiím zdroj. "Nemá tak kolem sebe Tomovi vyzvědače ze scientologické církve, kteří mají za úkol dobře se postarat jak o Katie tak o Suri," dodal. V Americe o rozchodu Cruise s Holmes spekulují bulvární média skoro neustále, ale nyní by se jejich předpovědi mohly naplnit.