Truchlící manželka, herečka Petra Jungmannová (38), začala pohřeb zařizovat hned v pondělí. Oporou jí v tom nebyl nikdo jiný, než Dlouhého mladší bratr Michal (42). Smuteční obřad by se měl konat v pátek ve velké obřadní síni strašnického krematoria. Informuje o tom středeční vydání deníku Aha!.

Když se fotoreportér Blesk.cz jel podívat do krematoria, žádnou zmínku o pohřbu Vladimíra Dlouhého ani parte tu nenašel. "Na přání rodiny není zveřejněno," řekla Blesk.cz pracovnice strašnického krematoria. Potvrdila však, že pohřeb proběhne ve 12 hodin.

Bude moc přijít veřejnost?

Zatímco pohřeb Petra Muka (†44) a Ladislava Smoljaka (†78) byl neveřejný, s Vladimírem Dlouhým se podle všeho bude moci v krematoriu rozloučit jak široká veřejnost, tak jeho herečtí kolegové. Fanoušci ale už od neděle nosí květiny k divadlům, kde Vladimír Dlouhý hrával. V Divadle na Vinohradech i v Divadle Bez zábradlí vytvořili improvizované pomníčky, kde je možné mlčky postát a rozjímat nad fotografií zesnulého herce.

Na vinohradské scéně je Dlouhému věnována prosklená vitrína před vchodem, kde lze zhlédnout fotografie z řady inscenací, v nichž hrál, než odešel ze stálého angažmá. Šéf Divadla Bez zábradlí Karel Heřmánek, jenž hrál s Dlouhým v Divadle Na zábradlí, nechal vystavit jeho fotografii ve foyer.

Fotogalerie
3 fotografie