Ten obsadil i Vladimírova bratra Michala Dlouhého (41), jenž se tak objevil v prvním i posledním fi lmu, který jeho bratr natočil. Jako dvouletý totiž hrál mladší podobu Vladimíra v jeho debutu Už zase skáču přes kaluže.

Petr Jákl si Vladimíra Dlouhého vybral jako představitele jedné z hlavních rolí. Ve fi lmu, který bude mít premiéru 5. srpna, si zahraje policistu, jenž spolupracuje s Kajínkovou obhájkyní. „Většinu natáčecích scén měl tedy s její představitelkou Táňou Vilhelmovou,“ svěřil Jákl. Jde o akční snímek se zásahy speciálních jednotek, výbuchy a střelbou a točilo se i ve věznicích Mírov a Bory. Dlouhého role, za niž inkasoval 400 tisíc korun, patří k těm klidnějším.

S Dlouhým si padli do noty

„Vladimíra jsem před natáčením neznal. Ale hned jsme si padli do noty. Byl výbornej,“ chválil Dlouhého Jákl. „Neuměl bych si v té roli představit nikoho jiného. Ze začátku jsem vůbec nevěděl, jak moc je nemocný, ale i když mu bylo špatně, vždycky to dal,“ pokračoval. „Byl to chlapák. Stejně jako jeho brácha,“ míní režisér, který na včerejšek svolal malé pietní setkání. „Původně to měla být filmpárty, ale vzhledem ke smutné události jsme program přizpůsobili,“ uzavřel Jákl.

Fotogalerie
4 fotografie