„Cena se mi bude skvěle vyjímat vedle Oscara, bude vypadat jako jeho manželka,“ smála se britská herečka, která je i ve svém věku plná energie a za každé situace srší humorem.

„Všichni se mě stále dokolečka ptají, kdy už půjdu do důchodu, ale tam se vůbec nechystám,“ svěřila se Dench, která v rozhovoru prozradila, proč ji ze začátku její herecké kariéry všichni házeli klacky pod nohy.

Řadu diváků jste okouzlila jako paní M v bodovkách, jak na tuto roli vzpomínáte?

„Málokomu se povede postavit Jamese Bonda do latě, ale zároveň jsem musela ve filmu mluvit o věcech, o kterých jsem neměla ani páru.“ (smích)

Rozhodně se ale jako tato postava neobjevíte naposledy, určitě se chystá další pokračování Bonda...

„Já vám nesmím říct vůbec nic. Je to velmi tajná záležitost a tak to bylo i s doručením scénáře, přinesl mi ho muž celý v černém a hned utekl.“ (smích)

Je pro vás náročné přepnout z role zpátky do reálného života?

„Spíš je pro mě někdy nemožné přeskočit z jedné role do druhé, když mám třeba v divadle dvě představení denně."

Video
Video se připravuje ...

Judy Dench se těší, až postaví cenu z karlovarského festivalu vedle svého Oskara Jan Jedlička

Díváte se na fimy, ve kterých hrajete?

„Jen se vy zamyslete, když si nahrajete svůj hlas nebo vidíte svoji fotografii, tak se ani nemůžete poznat a děsíte se, alespoň tak to mám já."

Co pro vás znamená být herečkou?

„Já jsem jí původně být ani nechtěla, mým snem bylo být kostýmní výtvarnicí. O herectví vždy snil můj bratr, tak jsem si řekla, že to taky zkusím, ale brala jsem to spíš na lehkou váhu, ale teď si nedokážu představit, že bych dělala něco jiného.“

Byly pro vás začátky těžké?

„Mou vášní vždycky bylo divadlo a hned velice brzy, co jsem začala hrát, tak mi jeden filmový režisér řekl, že ze mě nikdy filmová herečka nebude, tak jsem se zaměřila na divadelní prkna."

Co vám ten režisér uvedl za důvod?

„Řekl, že mám příšernej obličej, tak jsem se vrátila do divadla a řekla - no nic...“

Fotogalerie
11 fotografií