Hospodyně Golda přijela do domu Bartošové poté, co ji o to požádal Ivetin přítel Josef Rychtář. "Volal mi pan Rychtář, a tak jsem se v neděli vydala za Ivetou. Vřele mě přivítala a bylo to moc milé. Stále je to moje holčička," svěřila se Golda deníku Aha!.

Jenže jejich setkání nabralo rychlý konec. Golda si nejprve s Ivetou dlouze povídala a byla šťastná, že zrovna v ten samý den přijel svou maminku navštívit i Artur, kterého Iveta zbožňuje. Golda se snažila Ivetě domluvit, že jedinou její záchranou je protialkoholová léčebna, kam musí nastoupit dobrovolně.

V ten okamžik se však Ivetě udělalo špatně, pocítila ukrutné bolesti břicha, ale odmítala jet do nemocnice. Nepomohlo ani naléhání Rychtáře. Až Golda, která se o Ivetu starala jedenáct let, ji přesvědčila. "Poslušně souhlasila, pan Rychtář ji naložil do auta a upaloval," prozradila Golda s tím, že doufá, že její holčička bude po operaci v pořádku.

Ivetě totiž praskl vřed dvanácterníku, což ji mohlo ohrozit na životě. Přesně tak se vyjádřili lékaři, kteří si Ivetu v nemocnici převzali. "Operace je nevyhnutelná," říkali. Bartošová tak může být Goldě vděčná. Doslova jí zachránila život.

Fotogalerie
6 fotografií