Hodnota překračující tři promile překvapila i ošetřujícího italského lékaře, u kterého zpěvačka absolvovala v nemocnici v Boloni, protože si podle svého »únosce« Macury stěžovala na velké bolesti. Nejčastější Ivetina slova prý byla: „To hrozně bolí!“

Za chvilku umře

Poprvé Iveta navštívila nemocnici kvůli bolestem hlavy už Rakousku při cestě do Itálie. „Měla bolesti zubů i hlavy a do toho to bolavé rameno, takže na jedné straně nemůže ležet. Navíc nemohla spát. Kdyby měla jen jeden problém, tak by to bylo lepší. Nejhorší byla ale ta hlava,“ řekl Macura Blesku.

Ona dokáže vytvořit takový dojem, že za chvilku umře. Takže jsem byl několikrát sám vylekanej,“ dodal.

Hrůzné svědectví

Proto jí Macura také zařídil druhé vyšetření - v Boloni. „Tam ji ale musela převézt záchranka, protože Iveta neměla doklady a tento způsob byl jediná cesta,“ prozradil Macura Blesku taktiku, jak dostal Ivetu do nemocnice. Jako důkaz předložil lékařský záznam, který obsahuje i hrůzné svědectví o Ivetě a její závislosti na alkoholu.

Hodnota 3,37 promile je podle odborníků kritická. Člověk s takovým množstvím alkoholu v krvi může upadnout do bezvědomí. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Macura nevyhledal lékařskou pomoc!

Jak promile ovlivňují organismus

  • 0,4‰ - Zvýšené riziko úrazu
  • 0,6‰ - Ovlivněná schopnost rozhodování
  • 0,8‰ - Ztráta zábran, zhoršené sebeovládání
  • 1,2‰ - Nekontrolované impulzivní jednání
  • 1,5‰ - Špatná artikulace, agrese
  • 2,0‰ - Dvojité vidění, porucha paměti
  • 3,0‰ - Možnost bezvědomí
  • 4,0‰ a více - Smrtelná otrava

Iveta: Dej mi cucíka!

Zpěvačka prý vyžaduje pravidelný přísun alkoholu! „Momentálně je to jägermeister. A pořád o něj prosí. Vždycky říkala: Dej mi jednoho čucíka!“ tvrdí Macura.

A protože sice pije malé množství, ale za den mnohokrát, ředil jsem jí jednotlivé čucíky vodou, aby to nebylo Dokonce jsem měl v plánu, že koupím alkoholtester, abych jí ukázal, že už má určité množství promile v krvi, aby se nemusela bát abstinenčních příznaků. Z toho má opravdu velký strach,“ popsal situaci ohledně Ivetiny závislosti Macura, který tvrdí, že z alkoholu jí může dostat jen léčení v Itálii.

Fotogalerie
11 fotografií