Ačkoli by rodina upřednostnila pohřeb žehem, brala ohledy na Petrovy velké sympatie k judaismu. A to i přesto, že pohřeb do hrobu je mnohem drásavější. Upustili od kremace, která se neslučuje s židovským vyznáním. Vdova s Petrovým tatínkem se snažili splnit po zpěvákově smrti splnit mnohá přání, která kdy k odchodu z tohoto světa měl.

Video: Vdova Eva Muková u hrobu

Video
Video se připravuje ...

Vdova Eva Muková u hrobu Blesk.cz

V Českém Krumlově jsou pochováni zpěvákoi příbuzní

Muk spočinul na místě, které si sám vybral, na hřbitově v Českém Krumlově. Zpěvák se totiž v tomto městě narodil a jeho rodina tam má kořeny. Jsou tam pochovaní nejen všichni příbuzní, ale i maminka. Navíc nedaleko, na břehu Lipna, stojí rodinná chata, kam si jezdil léčit své deprese.

„Pokaždé, když jsme spolu byli v Krumlově, říkal mi. Až tu jednou nebudu, až se něco stane, chci skončit tady u Vltavy,“ potvrdil včera Blesku Mukův kamarád, zpívající právník z kapely Doktor PP Petr Pečený. Petru Mukovi by se tak poslední cesta určitě líbila. Jeho rozervanou duši připomínala obloha plná mraků, skrz které místy prosvítal obrys slunce. Mukovy písně, které lidem zněly v uších, umocnil zpěv ptáků.

Fotogalerie
17 fotografií