Vdova po Petru Mukovi původně slíbila, že se zúčastní posledního rozloučení se svým zesnulým mužem v pražském Divadle Broadway. Nezvládla to. Z Prahy odjela pohřbít manžela do rodinné hrobky v Českém Krumlově.

Nejbližší rodina se smutečního rozloučení v divadle Broadway neúčastnila. Mukovi nejbližší už od středečního večera zamířili na jih Čech. Dohady, zda bude Muk pohřben v Českých Budějovicích nebo v Českém Krumlově, skončily kolem čtvrtečního oběda. To také vdova Eva Muková (35) zamířila do Českého Krumlova.

Práci hrobníků v Krumlově od časného rána kontroloval Mukův tatínek Ladislav. Pracovníci pohřební služby zachovávali mlčení a snažili se vše i přes vytrvalý déšť připravit na pietní akt. Mukovu rodinu a další příbuzné na českokrumlovský hřbitov dopravily dva bílé automobily značky BMW. Otec Ladislav všechny pozdravil a v doprovodu kněze zamířil na poslední cestu.

"Do Českého Krumlova jsem nejel. Ctím přání rodiny, protože chtěli rozloučení pouze v úzkém rodinném kruhu. Já jsem udělal, co jsem mohl a dopřál jsem Petrovým fanouškům, aby se s ním v klidu rozloučili v divadle," řekl Blesku producent Lichtenberg.

Video
Video se připravuje ...

Vdova a nejbližší pozůstalí se loučí s Petrem Mukem. Blesk.cz

Pohřbili ho beze slov

Nad hrobem nikdo z rodiny projev neměl, krátké rozloučení přednesl jen kněz, ale spíše se jednalo o stručnou modlitbu. To už rodina musela utěšovat Mukovu dceru Noemi, která odchod tatínka prožívala jako malé dítě nejhůře ze všech. I přes vlastní slzy ji maminka Eva objala a snažila se jí říct, že tatínek s ní bude navždy ve vzpomínkách.

Krátký obřad skončil během 20 minut. Rodina hřbitov opustila a nad čerstvým hrobem chvíli postála jen smutná paní Eva. Svému milovanému Petrovi věnovala jednu z mnoha modliteb a bylo na ní vidět, že rozjímání nad osudem svého muže rozhodně nekončí. „Tak jsem rád. Podívejte se nakonec chovají slušně. Stoupli si do uctivé vzdálenosti. A já je vlastně chápu, je to jejich práce,“ řekl Mukův tatínek Ladislav na závěr o novinářích.

Fotogalerie
3 fotografie