Online

Live

Teď by nejraději všechny oslavy zrušil.

„Vzpomněl jsme si, jak jsme oba dva byli před rokem na pohřbu Vaška Kočky, našeho kamaráda. Říkali jsme si, že je to tak smutná příležitost se sejít, že snad už druhá nebude,“ pokračoval Hůlka a dodal: „A teď se budu ve čtvrtek já loučit s Petrem a setkám se u toho s rodinou Vaška Kočky. Moc bolestivé.“ Naposledy Dan viděl Petra pár dnů před zpěvákovou smrtí v restauraci U Tygra, kde si dali pivo. „Scházeli jsme se tam pravidelně,“ říká Dan, který ve středu pořádá v Betlémské kapli od 19 hodin dlouho plánovaný narozeninový koncert. O tom, jak probíhá pohřeb, čtěte zde - online přenos>>

Vzpomínání

Pozval maminku, kolegy z divadla, kamarády a mezi nimi měl sedět i Petr Muk. „Budu na něho celý koncert myslet. Ono to ani jinak nejde,“ říká také Hůlka, který vystoupí s Jiřím Škorpíkem a kapelou a zazpívá staré písně, včetně hitů Karla Svobody. „To pásmo jsme také nazvali Vzpomínání a já si od minulého pondělí, kdy jsem se dozvěděl o Petrově smrti, lámal strašně hlavu, jestli mu mám v té kapli věnovat alespoň písničku a zavzpomínat veřejně,“ vysvětloval Dan. Nakonec se rozhodl, že to neudělá.

„Nemám na to, je to ještě příliš čerstvé. Navíc nechci na Petrově smrti parazitovat a nějak se zviditelňovat. Vždyť já doteď nebyl schopen s nikým o něm mluvit. Přestal jsem brát i telefon,“ svěřuje Dan, který se Mukovi hluboce pokloní ve středu v Divadle Broadway na posledním rozloučení a za nějaký čas mu věnuje písničku.

Fotogalerie
2 fotografie