Podle informací Blesku vyplatil vdově všechny pohledávky, které Muk v divadle a agentuře měl. Jak Blesk zjistil, je to částka přesahující 300 000 korun.

Přestože Oldřich Lichtenberg nechtěl výši částky potvrdit, Blesku přiznal: „Myslím si, že je Petrova žena zajištěna alespoň v současné době dostatečně.“ A bude to právě on, kdo zaplatí 150 tisíc korun za čtvrteční pražské rozloučení s Petrem Mukem v Divadle Broadway.

Pro Mukovou, která byla na příjem manžela zcela odkázaná, je jeho vstřícný krok vysvobozením. Sama se totiž kvůli manželovi vzdala práce bytové designérky. Starost o malou dcerku Noemi (3,5) i manžela ji navíc zaměstnávala na plný úvazek. Kvůli depresím, které Muka provázely po celý jejich vztah, se navíc bála svého muže opouštět na delší dobu.

566908:gallery:true:true

Lichtenberg Mukovou na holičkách nenechá

„Každé ráno jsem vstávala s přáním, aby se Petr uzdravil a naše dítě bylo zdravé,“ přiznala ještě v době, kdy čekala malou Noemi a u Muka stavy maniodepresivní psychózy vygradovaly v hospitalizaci v pražských Bohnicích. Lichtenberg chce ale nešťastné rodině pomáhat dál.

Do měsíce uspořádá charitativní koncert na počest Petra Muka. „Rád bych, aby jeho výtěžek byl rovným dílem rozdělen mezi všechny tři Petrovy dcery. Myslím, že jim to právem náleží,“ prohlásil Lichtenberg.

Veřejné rozloučení za 150 000 korun

Lichtenberg se od smrti přítele Petra Muka netají rozčarováním nad rozhodnutím rodiny uspořádat neveřejný pohřeb. „Myslím, že je mojí povinností něco jako poslední veřejné sbohem Petrovi uspořádat,“ rozhodl se společně s kolegy a kamarády Lichtenberg, který také celou akci platí. „Petr si to prostě zaslouží a jeho kamarádi a fanoušci také,“ dodal. Od minulého týdne řeší všechny detaily posledního rozloučení, které v pražském Divadle Broadway proběhne ve čtvrtek 3. června.

Součástí vzpomínkové akce budou velkoplošné fotografie rozmístěné v divadle a dvacetiminutová projekce. Osvětlovače, zvukaře, uvaděčky, ochranku i květinovou výzdobu platí Lichtenberg sám, a jak Blesk zjistil, náklady se zatím vyšplhaly na 150 000 korun.

568905:gallery:true:true

Scénář tryzny

Veřejné rozloučení s Petrem Mukem (†45) se uskuteční ve čtvrtek 3. června v pražském Divadle Broadway. Hlavní vchod divadla bude otevřen již od 8 hodin, kdy bude moci veřejnost pokládat květiny v sále.

Organizátoři žádají, aby fanoušci po položení květin opustili sál, a umožnili tak přístup dalším lidem. Vzhledem ke kapacitě sálu bude v 9:30 divadlo uzavřeno, veřejnost však může sledovat samotný akt na plazmových obrazovkách, které budou rozmístěny v pasáži Broadway.

Rozloučení začne v 10 hodin a bude trvat zhruba půl hodiny. Kromě slov na rozloučenou, která pronese mj. Bára Basiková, se bude promítat i sestřih soukromých videí.

Zazní i písně, které měl Muk rád, na závěr pak Stín katedrál. Poté bude divadlo opět zpřístupněno až do 16 hodin k uctění zpěvákovy památky. Po celý den budou v prostorách divadla a v pasáži rozmístěny kondolenční knihy.

Fotogalerie
1 fotografie