Dagmar (20), studentka

Milá Dagmar byla v Praze na návštěvě. Odkud pochází, neprozradila, ale zato se svěřila, že si na parádu vydělává coby hosteska, příležitostná modelka anebo na brigádách v Anglii. Jednotlivé kousky jejího outfitu sice vychází z jednoho stylu, barevnost velkou výtku nezaslouží, ale vrstvení svršků, k němuž podzim kreativně vybízí, vyznívá rozpolceně. Bundička z denimu se nešťastně pere s konkurencí parky, hliníková bižuterie na krku je navíc a koženková, kovem vyšperkovaná kabela projevem nevkusu.

P.S. Problém není v nenuceném stylu Dagmar, ale v jeho nevytříbenosti. Chce to vynechat džínovou bundu, levné bižuterní šmuky a pouťovou tašku vyměnit za tornu či batůžek.

Dagmar (20) Studentka
Autor: Foto Blesk

Jitka Bednářová (44), tisková mluvčí z Třeboně

Paní Jitka za módu příliš neutrácí, v průměru prý tisíc korun měsíčně. I tak působí dojmem ležérně elegantní ženy, která za kvalitní a nadčasové svršky neváhá vydat peníze. V tomto outfitu je jím písková, s ostatními kousky barevně sladěná kožená bunda. Bohužel nohavice kalhot se podivně krčí, jejich řasení u kotníků je lacině efektní. Mašle v pase má svůj koketní půvab, ale ta druhá na pulovru je nemístně navíc. Největší chybou je ale volba bot s pokrčenými krepsilonovými ponožkami.

P.S. Na první pohled působí outfit kultivovaně a stačilo by málo, aby tento dojem i při zevrubnější prohlídce vydržel. Jen černý pulovr vyměnit za hladký bez mašle. Místo levně působících bot na klínu obout jezdecké kozačky a krepsilonky ve střevíčcích ke kalhotám zařadit mezi tabu záležitosti.

Jitka Bednářová (44) Tisková mluvčí z Třeboně
Autor: Foto Blesk

Josef (60), podnikatel z Plzně

Šarmantní pan Josef patří k mužům, jež oblékají jejich milostivé, jak partnerku v nadsázce konverzace nazývá. Milostivá mu vybrala i kárované sako kvalitní konfekce Blažek, poněkud křiklavě pruhovanou košili plus další doplňky. Světlé džíny si k outfitu, v němž šel na večeři a poté s milou zatančit, vybral Josef sám. Bohužel se seknul, jak se lidově říká. Temný denim nebo nohavice z vlny by vypadaly líp. Zdá se, že služby milostivé jsou zde na místě…

P.S. Ano, světlé džíny byly stylistický přešlap, košile mohla být elegantnější, i když hru kára s proužkem je nutno ocenit. Každopádně mě těší vidět muže v saku, i když to příležitost nevyžaduje. Sako totiž žádný dobrý svetr ani značková mikina nedokáží nahradit.

 

Josef (60) Podnikatel z Plzně
Autor: Foto Blesk

Iva (31), blogerka na mateřské

Půvabná, něžná, moderně romantická, chce se říci na adresu této mladé dámy, blogerky ze Sexymamas. cz, která se svěřila, že miluje barvy. Především červenou, zlatou, vínovou. Cihlová červeň je základem i akcentem černé doprovozené kreace, v níž vyrazila na slavnostní vyhlášení nejlepších blogerek roku 2014. Jednoduché, éru šedesátých let připomínající minišaty se zdobným, paspulemi ohraničeným sedlem, s nimi vyladěná večerní kabelka a kombinace semišových kozaček nad kolena požadovanému dress code jménem tres chic vyhověly. Mohou být inspirací pro jiné.

P.S. Metou módy je jedinečnost, ale konfekční návody na ni a především pak nedostatek odvahy k vlastní osobitosti vedou k fádní uniformitě. Proto je outfit Ivy - vkusná odchylka od módní stádnosti - osvěžující.

Iva (31) Blogerka na mateřské
Autor: Foto Blesk

 

Video
Video se připravuje ...

Módní policie z ulice redakce Blesk TV