Lidi na ulici jsme začali oslovovat, natáčet už během říjnového babího léta, abychom měli k hodnocení, jež není kritikou, ale spíš konzultací, materiál na výběr. Tolik na vysvětlenou k outfitům, které se s nynějším počasím poněkud míjí. Za sebe si troufám tvrdit, že to není až tak podstatné. Důležitá je hra s módou jako taková. Bez ohledu na přelom sezóny.

Ivana, Mladá Boleslav
Autor: Martin Hurda

Ivana (49): Psycholožka z Mladé Boleslavi

Tato velmi půvabná a sympatická dáma se prý prezentaci v klubu módní policie ulice bránila. Nakonec ji reportérka Tereza přesvědčila a z toho, co na sebe paní Ivana prozradila, plyne, že módu nepodceňuje, ale také nepatří k ženám, jež by pro parádu trpěly a jejími nákupy zaháněly depky. Nebo šťastně relaxovaly. Tomuto postoji odpovídá i decentní, nenuceně elegantní styling, kde nejvíc hraje kolová, výrazně vzorovaná sukně za šest tisíc korun, která je v outfitu výrazně nejdražší.

P.S.: Celek působí příjemným dojmem, i když hnědý akcent tašky je sporný a malá výtka patří i botám, jež celku ubírají švih.

Lucie, Tábor
Autor: Martin Hurda

Lucie (33): Pracovnice dobročinné organizace z Tábora

Pokud bych měla oznámkovat, nakolik styl tohoto outfitu konvenuje s profesí, společenským postavením nositelky, dostala by Lucie, jež shání peníze pro autismem postižené lidi, za jedna. Vrstvení vyznívá přirozeně, barevnost je milá, jednotlivosti stylově ladí. Bohužel guma, která od známých za čtyři stovky ušitou sukni v konci shrnuje, se na výsledku krutě podepisuje.

P.S.: Tato kreace dokazuje, nakolik je střihový detail důležitý. Jak velký masakr dokáže v prošitém tunýlku navlečená guma udělat. Když už, tak podhrnutý balon, i když má boom za sebou.

Lucie, Praha
Autor: Martin Hurda

Lucie (21): Studentka z Prahy

Půvabnou brunetku video štáb Blesku zastihl na nedávném, mezinárodně prestižním Designbloku, když šla na jednu z jeho módních přehlídek. Lucka se svěřila, že její sandálky stály čtyři tisíce korun a ona celý styling podřídila sukni, kterou si chtěla vzít. Nic proti pruhovanému svetru, kabelce, botám, ale z bižuterie by náušnice stačily. Řetízek je navíc a vesta od Bershky je stylově na pováženou.

P.S.: Vesty z pravého či umělého chlupu mají vrchol slávy za sebou, ale lze je vnímat jako jistou klasiku, která funguje s džínami, jako vrstva minimalistických šatů i coby drzý akcent rovných střízlivých rób. Ale s kolovou minisukní ne.

Marcela, Kolín
Autor: Martin Hurda

Marcela (45): Prodavačka z Kolína

Paní Marcela se prý většinou převléká dvakrát denně a vzhledem k hypotéce podřizuje nákup parády její ceně. Baví ji kombinovat barvy, má ráda bavlnu a džínovina pro ni není prioritou šatníku. Na rozdíl od výrazně barevných punčocháčů, za něž je ochotná utrácet. Mimochodem, tyto vyšly téměř na tři stovky a bohužel jsou největším přešlapem v outfitu. Se stylem oblečení vůbec neladí a navíc jejich trendu hrana dávno odzvonila.

P.S.: Obecná rada pro milou paní Marcelu a jiné dámy zní: Laciný dojem není ani tak otázkou peněz jako výběru svršků a doplňků. Vždy je dobré investovat do pár dobrých kousků. Dát kvalitě přednost před kvantitou a nadčasovost zohlednit před prchavou módností.

Video
Video se připravuje ...

Františka hodnotí ulici: Laciné punčocháče útočí! Blesk TV